medeeathing a scris:
da parinti sunt morti si am ramas eu,sora mea si baiatul fratelui meu care nu cotizeaza in nici un fel.din ce am inteles de la nicko_sylvia ca sa se aplice uzucapiunea pe 10 ani tb sa fiu din localitate dar nu sunt...deci ar fi vb de 20 ani.eu auzisem ca daca platesc 10ani impozitul pe numele meu pot dobandi acest imobil (chiar daca eram doar un chirias era aceeasi chestie).si sa inteleg ca e vb de un proces?(ceea ce ar dura prea mult si ar inseamna prea mult stres cred).va multumesc mult
cum spune athe, nu e suficient ca ati platit impozit 10 ani, si gata, sunteti proprietar. asa oricine merge si plateste impozitul cuiva pe numele sau, si apoi il mosteneste.
sa intelegem ca acolo nu sta nimeni? toti sunteti in alta localitate? baiatul fratelui are pretentii la mostenire?
dupa parerea mea, si din cazurile pe care le stiu, succesiunea ne dezbate, fiecare din cei 3 iti primesc cotele cuvenite. acum, faptul ca ati achitat impozitul pt 10 ani, normal ca puteti primi mai mult, sau va puteti recupera acesti bani.
trebuie vazut si ce pretentii au ceilalti, si in prealabil, sfatul meu este sa discutati mai intai amiabil, (doar sunteti o familie) apoi sa vedeti ce e de facut.