avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... suspendare CIM conf.art.65alin.1
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

suspendare CIM conf.art.65alin.1

Va rog sa-mi spuneti ce masuri pot lua in situatia in care s-a suspendat cim in temeiul art.65 alin.1, iar angajatorul refuza sa-mi acorde un salariu compensatoriu conform art.78 alin 1.
cu data de 29.09.2007 s-a terminat perioada de preaviz,iar data de 10.10.2007 a fost ultima zi de plata a drepturilor (lichidarea) salariale.
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: tana , utilizator 21:56, 26 Noiembrie 2007
Art 65 alin. 1 reglementeaza>

Concedierea pentru motive care nu ţin de persoana salariatului reprezintă încetarea contractului individual de muncă determinată de desfiinţarea locului de muncă ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fără legătură cu persoana acestuia.

Sunteti sigura ca aceasta este situatia Dvs., respectiv acesta este temeiul juridic al SUSPENDARII CIM ?

Art. 78.
(1) În cazul în care concedierea a fost efectuată în mod netemeinic sau nelegal, instanţa va dispune anularea ei şi va obliga angajatorul la plata unei despăgubiri egale cu salariile indexate, majorate şi reactualizate şi cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat salariatul.

Din ce relatati, reiese o confuzie intre concediere si suspendarea CIM ? Care este de fapt situatia reala ? Ati dat in judecata angajatorul ? reveniti cu precizari pentru a va putea ajuta cu un raspuns util.

Madalina S

Banuiesc ca ati fost concediata (adica vi s-a desfacut contractul de munca in urma desfiintarii postului, nicidecum n-a fost suspendat). Pt.obtinerea salariului compensatoriu faceti o cerere scrisa in care solicitati acordarea acestuia conf. CCMUN 2007-2010. Daca nu vi-l acorda, actionati societatea in instanta ...mai mult ca sigur veti castiga.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.78-codul muncii-am dreptul? ContSters124416 ContSters124416 Buna ziua, as dori sa stiu,daca in baza art.65(1),articol in baza caruia mi-a fost desfacut CIM,pot beneficia de prevederile articolului 78-codul ... (vezi toată discuția)
Plata compesatorie bogosianu bogosianu Buna ziua!A lucrat la o fabrica de alcool si am fost concediat conform art.78,al.1.Care este cuantumul salariului compesatoriu?Va multumesc! (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu ContSters113138 ContSters113138 am primit decizia de desfacere a Contractului de Munca in urma desfiintarii postului; este vorba despre o concediere colectiva; ce sanse sunt sa putem ... (vezi toată discuția)