avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... HARTUIRE SE...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

HARTUIRE SE...


Buna seara,

Am observat existenta unor mesaje de raspuns in topicul HARTUIRE SEXUALA"insa din cauza setarilor si interdictiilor de acces la site-uri continand referinte la cuv "SEX:,nu le-am putut citi,va rog daca se poate sa mi le retransmiteti as aprecia foarte mult...
Era vorba despre un mesaj transmis unei colege continand o parere personal,exprimata cu privire la utilizarea de catre aceasta a unui anume articol vestimentar intim,mesaj urmat a doua zi de unul de scuze.
s fi interesat sa stiu dacase intrunesc conditiile infractiunii? de hartuire se...iardaca nu,si totusi persoana depune plangere,care este modul de contracarare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:34, 18 Septembrie 2010
cam greu sa fie intrunite conditiile pt existenta acestei infractiuni doar printr-un mail.
Nu sunt intrunite elementele constitutive ale infractiunii in cazul dvs.

Multumesc mult iar presupunand ca aceasta colega depune plangere penala,se poate ajunge la proces sau procurorul o respinge ca nefondata?
probabil ca parchetul va dispune neinceperea urmaririi penale.
Potrivit art. 203 indice 1 C. pen., hartuirea unei persoane prin amenintare sau constrangere, in scopul de a obtine satisfactii de natura sexuala, de catre o persoana care abuzeaza de autoritatea sau influenta pe care i-o confera functia indeplinita la locul de munca se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.

Se va da NUP de catre parchet.
Asa este legea in Romania.
Nu va mai stresati in mod inutil.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Are dreptate patronul marianelena marianelena pentru ca la sotie la serviciu aceasta este discriminata direct ,exercitand o presiune morala enorma pt. asi da demisia ,astazi am telefonat la servicii la ... (vezi toată discuția)
Intrebare hartuire sexuala ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare intrebare, daca un coleg de serviciu, te hartuieste sexual, prin tot felul de chestii la serviciu, , ce este de facut? Sunt profesoara ... (vezi toată discuția)