avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... HARTUIRE SE...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

HARTUIRE SE...


Buna seara,

Am observat existenta unor mesaje de raspuns in topicul HARTUIRE SEXUALA"insa din cauza setarilor si interdictiilor de acces la site-uri continand referinte la cuv "SEX:,nu le-am putut citi,va rog daca se poate sa mi le retransmiteti as aprecia foarte mult...
Era vorba despre un mesaj transmis unei colege continand o parere personal,exprimata cu privire la utilizarea de catre aceasta a unui anume articol vestimentar intim,mesaj urmat a doua zi de unul de scuze.
s fi interesat sa stiu dacase intrunesc conditiile infractiunii? de hartuire se...iardaca nu,si totusi persoana depune plangere,care este modul de contracarare?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 00:34, 18 Septembrie 2010
Legea nr.202/2002 defineste hartuirea ca"situatia in care se manifesta un comportament nedorit cu conotatie sexuala,exprimat fizic,verbal sau nonverbal,avand ca obiect sau ca efect lezarea demnitatii unei persoane si,in special,crearea unui mediu de intimamidare,ostil degradant,umilitor sau jignitor"

De altfel nu sunt intrunite nici conditiile prevazute in mod expres de art.203/1 c.pen
Stimati domni,

Va multumesc pentru raspunsurile Dvs,nu a fost vorba despre o colega de serviciu,ci o colega de breasla,care lucreaza la o alta firma,cu care am avut o intrevedere de afaceri si ulterior i-am adresat acest mesaj,continand parerea personala.
In aceasta situatie...?
In toate situatiile nu veti avea probleme.

Doar daca ati savarsit o alta infractiune, cum ar fi tentativa de viol, ati avea probleme penale).
karl_holcroft a scris:


Era vorba despre un mesaj transmis unei colege continand o parere personal,exprimata cu privire la utilizarea de catre aceasta a unui anume articol vestimentar intim,mesaj urmat a doua zi de unul de scuze.
...si totusi persoana depune plangere,care este modul de contracarare?



Invocand faptul ca fanteziile sexuale nu sunt pedepsite!:D
Da, este o aparare demna de luat in seama:D=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are dreptate patronul marianelena marianelena pentru ca la sotie la serviciu aceasta este discriminata direct ,exercitand o presiune morala enorma pt. asi da demisia ,astazi am telefonat la servicii la ... (vezi toată discuția)
Intrebare hartuire sexuala ghitanelenaalina ghitanelenaalina Buna ziua, Am o mare intrebare, daca un coleg de serviciu, te hartuieste sexual, prin tot felul de chestii la serviciu, , ce este de facut? Sunt profesoara ... (vezi toată discuția)