avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune-prescriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune-prescriere

Au trecut 6 luni in urma cu cateva zile de cand am fost la prima dezbatere in instanta pentru succesiune. De atunci s-a mai amanat de 3 ori ,deoarece reclamanta nu avea taxa de timbru platita. In tot acest timp nu am depus la dosar (din nestiinta) cererea de acceptare a mosteniri.Este tardiva angajarea unui avocat in aceata speta ,daca au trecut cele 6 luni pentru prescriptia succesiuni ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:53, 18 Septembrie 2010
Trebuie analizata actiunea reclamantului.
Inainte de a angaja avocat este indicat sa il consultati pentru a se putea stabili tot ce se poate intampla in proces.
Fara a se stii cum este redactata actiunea este foarte greu de stiut ce solutie poate pronunta instanta.Mai trebuie propuse si probe daca situatia este complicata in ceea ce va priveste si depinde daca aveti sau nu.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune-termen minim si maxim Marius Rujan Marius Rujan Am inteles din discutii, ca termenul maxim de acceptare a succesiunii este de 6 luni, dar care este termenul minim, curgand de la data decesului, la care se ... (vezi toată discuția)
Acțiune în constare intr-o succesiune IuliaGalati IuliaGalati Bună seara! Ce șanse am sa câștig în instanta o acțiune în constarea la o succesiune dacă termenul de opțiune succesorala a fost depășit, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune - partaj succesoral - retransmitere succesorala CRISTIAN CIRMACIU CRISTIAN CIRMACIU Buna ziua. Va rog sa am ajutati cu urmatoarea speta. Niste clienti, sora si frate, au fost chemati in judecata de bunica lor pt. ca instanta de judecata sa ... (vezi toată discuția)