avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... va rog ajutati-ma
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

va rog ajutati-ma

In momentul de fata lucrez la o firma de telemarketing,care se ocupa de mai multe proiecte(call center)pe data de 15 septembrie in ziu mea ibera am fost sa completez o cere de preaviz oferand-o managerului proiectului nostru.astfel incat inclusiv data de 30 septebrie sa fie ultima zi de a-mi presta serviciile,iar pe data de 1 octobrie avand posibilitate de lucra la o alta firma tot privata,insa pe data de 17 am cerut o copie semnata si stampilata dupa originalul preavizului de catre persoanele abilitate(managerului proiectului),observand in prealabil ca aceasta nu are nici cel mai mic inscris fata de ce era notat de mine.amintindu-i de 3 ori consecutiv.floor managerul imi xeroxeaza originalul,iar in partea dreapta sus fiind notat:cnf cu originalul si o semnatura.Am solicitat stampila si semnatura directorului de la dep de res umane,spunandu-mi ca nu exista nimeni care sa imi ofere nr de inregistrare,sa astept 24 de ore,si sa am incredere in ei.
ce pot face in situatia mea in cazul in care angajatorul spune ca nu am depus preavizul?fiindca nu am nimic care sa ateste, si ce as putea face astfel incat sa pot incepe noua colaborare pe 1 octombrie?
exista posibilitatea cred eu ca eu sa imi depun o demisie de comun acord dar el sa nu o accepte si sa imi inchida contractul la initiativa lui cum ar fi spre exemplu indisciplinar,sau pe motivul neprezantarii la locul de munca.sau sa deoun o plangere la itm bucuresti?dar exista riscul ca noul post ce mi-a fost oferit sa il pierd sa fiu nevoita sa stau acasa pana gasesc un loc de munca si cu cine stie ce litera sa imi inchida contrctul de munca ori alte probleme sa imi faca actualul angajator.
ce ma sfatuiti?eu va multumesc anticipat sper sa fa fi oferit destule informatii care sa va ajute in oferrea unui raspuns,pentru a fi plauzibil in fata acestora.
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 23:56, 17 Septembrie 2010
Atunci cand doresti sa pleci dintr-o firma, incetare de contract, faci o cerere (de obicei demisie) prin care ceri sa ti se accepte demisia sau sa ti se desfaca contractul prin acordul partilor. Preavizul este cerut sau nu de catre angajator, daca il cere mai lucrezi X zile, in functie de ce ai semnat in contract, daca nu ti se cere preaviz esti liber de contract din ziua din care ceri tu. Eu cred ca o copie semnata de un reprezentant al firmei (un superior al tau) ca fiind conforma cu originalul este suficienta pt a nu avea pb.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie prin posta crenguta79 crenguta79 Buna ziua. As avea nevoie de ajutor in urmatoarea priblema: o angajata nu s-a mai prezentat la lucru din data de 18.06.2012. A trimis prin email o demisie ... (vezi toată discuția)
Nerespectare cim si fisa postului inginer06 inginer06 Buna ziua, Lucrez intr-o firma IT in care am clar atributii prevazute prin Contractul Individual de Munca si fisa postului. De la o vreme incoace am inceput ... (vezi toată discuția)
Ajutor,ajutati-ma nykolla nykolla am si eu mare probema,ce se poate intampla daca sefa mea nu vrea sa imi accepte demisia?pt ca miam depus demisia unde anume lucram si nu vrea sa mi-o accepte ... (vezi toată discuția)