avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie prin posta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie prin posta

Buna ziua. As avea nevoie de ajutor in urmatoarea priblema: o angajata nu s-a mai prezentat la lucru din data de 18.06.2012. A trimis prin email o demisie nesemnata (un email simplu de pe o adresa oarecare). I-am spus ca demisia nu este valabila, ca trebuie sa o aduca scrisa de ea si semnata si a refuzat. Intr-un final a trimis demisia prin posta, cu stampila de posta din 03.07.2012, iar la mine la resurse umane a ajuns pe 05.07.2012. Intrebarea mea este ce data de inregistrare ii trec pe demisie, cu ce data ii inchid CIM-ul (avand in vedere ca trebuie trimisa incetarea in Revisal la data incetarii) si cum justific faptul ca o trec absenta in perioada 18.06.2012-05.07.2012?
Eu m-am gandit sa ii dau numar la demisie din data de 05.07.2012 (data cand a ajuns plicul cu demisia la dep. resurse umane), sa ii inchid cu 05.07.2012 si sa o trec absenta pe baza unei informari scrise a asistentului manager de la punctul de lucru respectiv.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Cel mai recent răspuns: crenguta79 , utilizator 10:16, 5 Iulie 2012
Ce data este prevazuta in cerere ?
Multumesc mult pentru promptitudine!
A trecut data de 18.06.2012 la semnatura dar cere demisia cu data de 13.06.2012 (desi pe 13 avea concediu de odihna si pe 14 recupera o zi lucrata intr-o sarbatoare).
Se poate lua in calcul data de 18.06.2012 cu respectarea termenului de preaviz prevazut in c.i.m....

Perioada in care nu a fost prezenta la serviciu o treceti ca fiind absente nemotivate.
Sa trec numar de inregistrare din 18.06.2012 sau in ce sens sa iau in calcul aceasta data? Asa m-am gandit si eu, ca este inca in termenul preaviz si ii incetez cu art. 81 (7) cu data de astazi 05.07.2012. Daca ii trec absente nemotivate, sa fac decizie de suspendare si sa le transmit si in Revisal (vesnica problema... )?
1. 18.06.2012 ar fi data depunerii demisiei si inceperea preavizului ...

2. Daca este in termenul de preaviz , atunci se poate renunta la efectuarea acestuia total sau partial , potrivit alin.7 al art.81 C.mun. .. in acest sens, angajatorul va scrie pe cererea de demisie ca se renunta la preaviz sau se efectueaza preavizul pana la data de ...

3. Nu este obligatorie suspendarea c.i.m. in cazul absentelor nemotivate .. legea reglementeaza acest aspect printr-o norma dispozitiva si nu una imperativa .. operarea in REVISAL a abs.nemotivate se face numai daca angajatorul decide suspendarea c.i.m.

Alte discuții în legătură

Lipsire nemotivata de la munca rizeavl rizeavl Buna Ziua! Sunt student am lucrat la o firma din Bucuresti part-time 4h/day, intr-o zii am renuntat sa mai merg definitiv. Innainte sa plec am facut o ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)
Art61 litera a din codul muncii Corcodel nico Corcodel nico Buna ziua.sotul meu a lucrat 9ani la o societate de confectii textile.intre timp a gasit altceva mai bun de lucru.a facut cerere de incetare a activitatii si a ... (vezi toată discuția)