suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta numele dar ia platit pensie alimentara timp de 18 ani .deci,daca ii face acte pe casa mamei noastre avand impreuna 24 de ani de la casatorie dupa moartea lui copilul lui va mai avea dreputul la casa.va multumesc anticipat.
deci ceva de genu o lasa pe ea mostenitoare ,la care ea sa faca la randul ei la cine vrea el nu ne face la nici una caci nu vrea sa auda ceva de genu 'de ce ia-i facut sorei si nu mie'si invers sa zica si sora mea
iar el a zis ca asteapta sa faca copilul 18 ani ca sa poata sa ii faca acte pe imobil dar cu drept de intretinere dar nu stiu daca ma va include si pe mine sa presupunem ca nu ma include in aceasta clauza
Nu poate sa dispuna lasarea in totalitate a mostenirii sotiei. Dvs impreuna cu sora si copilul tatalui veti veni la mostenire in calitate de mostenitori rezervatari, iar in cazul in care va dispune prin testament tatal sa lase casa doar sotiei, se considera ca o dezmostenire a copiilor, insa dvs, sora si copilul tatalui veti putea culege doar cota ce vi se cuvine din casa ca urmare a rezervei succesorale.
In cel de-al doilea caz, nici persoana cu care traiti in concubinaj, din cate am inteles, nu are dreptul asupra respectivului imobil, asadar nici sotia sau copilul. Odata cu decesul parintilor acestuia, datele problemei se schimba in functie de mai multe variabile. Cum nu este proprietarul imobilului, nu poate dispune asupra acestuia. Poate doar parintii sa faca un act de vanzare-cumparare cu copilul.