avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

suntem 2 surori iar tatal nostru a zis ca ii face acte mamei pe casa,dar problema este ca tatal nostru mai are in copil din prima casatorie care ii poarta numele dar ia platit pensie alimentara timp de 18 ani .deci,daca ii face acte pe casa mamei noastre avand impreuna 24 de ani de la casatorie dupa moartea lui copilul lui va mai avea dreputul la casa.va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 13:11, 18 Septembrie 2010
dar ca sa nu mai aiba nici un drept 'fratele nostru' trebui sa lase imobilul la una din noi?dar ca sa avem amandoua dreptul poate sa ne treaca pe amandoua in acte?
Da, fratele dvs., in cazul decesului tatalui, va avea dreptul in calitate de frate consagvin (de tata) cu dvs.
Tatal poate incheia un act de vanzare-cumparare cu dvs. si sora, fiind cel mai sigur mod prin care fratele nu ar mai avea dreptul la imobil.
iar in legatura cu celalalt caz el a zis ca nu are rost ca parinti lui sa-i lase lui imobilul mai bine sa il treaca pe numele copilului la 18 ani cu drept de intretinere bineinteles.caci sigur vor trai bunici pana atunci
pentru a incheia acest contract trebuie sa fie si sora prezenta am intrebat deoarece ea e plecata din tara
in cazul cu concubinajul sa inteleg ca daca bunici ii fac acte copilului pe el nu poate sa il mai ia sub drept de intretinere.imi cer scuze daca nu ma exprim corect dar nu am mai avut cazuri de acest fel si nu stiu cum sa va intreb sa ma intelegeti mai bine.

Alte discuții în legătură

Ce drept de mostenire am ?? ContSters101708 ContSters101708 As dori sa stiu ce drept de mostenire am la casa parintilor mei. Cand aveam varsta de 5 ani parinti mei sau despartit, au divortat, tata a ramas in casa, ... (vezi toată discuția)
Moștenirea soțului fără descendenți. sunt soluții pentru a le rămâne copiilor vitregi bunurile sale? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! Situația la care aș dori un răspuns este următoarea : eu cu fratele meu l-am pierdut pe tata pe când eram mici . După câțiva ani , mama ... (vezi toată discuția)
Succesiune după tată. suntem 2 frați și tata a murit de curând. ... viky62 viky62 Succesiune după tată. Suntem 2 frați și tata a murit de curând. Părinții noștri au divorțat și fiecare a rămas cu un copil. Înțelegerea ... (vezi toată discuția)