avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita/refuzul exec. judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita/refuzul exec. judecatoresc

In fapt, a fost ceruta punerea in executare a unei sentinte civile ramasa definitiva si irevocabila si care a fost investita cu formula executorie. Obiectul acelui proces civil a fost revendicarea si granituirea. La rejudecarea in apel, instanta a schimbat in parte sentinta stabilind ca granituirea sa se faca pe un aliniament propus de expert, mentinand dispozitiile privind revendicarea unui teren, in sensul ca a stabilit linia de hotar intre cele doua proprietati obligand partea adversa sa lase reclamantilor in deplina proprietate si posesie terenul revendicat.
Executorul judecatoresc a refuzat sa puna in executare acel titlu executoriu, fara vreun temei si nelegal. Impotriva refuzului, reclamantii au formulat o plangere care a fost respinsa de catre judecatorie netemeinic si nelegal, a fost declarat recurs care, la fel, a fost respins ca nefondat, imotriva deciziei data in recurs s-a formulat o cerere de revizuire care, si aceasta, a fost respinsa ca inadmisibila.
Grav este faptul acestor reclamanti li s-a incalcat dreptul de proprietate prin refuzul unor instante de judecata de a recunoaste existenta acelui drept casigat in instanta printr-o actiune in revendicare/granituire! De asemenea au ignorat jurisprudenta CEDO care s-a pronuntat intr-o speta din aceasta materie in cazul Virgil Ionescu vs. Romania (Hotararea din 28 iunie 2005)! Cum apreciati aceasta situatie?

Alte discuții în legătură

Recurs respins-plangere refuz punere in executare a unei sentinte civile investita cu formula executorie tudorioan tudorioan Creditorul formuleaza o cerere de executare silita la care ataseaza o sentinta civila legalizata si investita cu formula executorie! Executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Sentinta si executare silita proces granituire+revendicare imobiliara Claudiu Mihail Claudiu Mihail Buna Ziua, La data de 15.04.2014 mi-a fost respins recursul la o cauza civila granituire si revendicare imobiliara. Ca urmare trebuie sa execut ... (vezi toată discuția)
A doua rejudecare cu trimitere intr-un dosar de executare silita Astromedia Astromedia Rog frumos sa-mi raspundeti daca este legala a doau rejudecare si ce trebuie facut?. Sunt de 3 ani hartuit, ca parat intimat, intr-un dosar civil ... (vezi toată discuția)