avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Recurs respins-plangere refuz punere in executare a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Recurs respins-plangere refuz punere in executare a unei sentinte civile investita cu formula executorie

Creditorul formuleaza o cerere de executare silita la care ataseaza o sentinta civila legalizata si investita cu formula executorie! Executorul judecatoresc refuza cererea de executare silita dupa 30 de zile, de cand a fost depusa cererea, emitand un proces-verbal in acest sens. Creditorul formuleaza plangere impotriva acestui proces-verbal, plangere care este respinsa! Impotriva sentintei respective reclamantul declara recurs! Evident, ca si recursul este respins ca nefondat! Mentionez ca este vorba de o sentinta civila prin care s-a admis cererea de revendicare a unui teren in suprafata de 43,81 mp, aceasta ramanand definitiva si irevocabila, fiind investita cu formula executorie. Mai amintesc si faptul ca acest drept de proprietate castigat in instanta a fost recunoscut de alte 3 instante de recurs care au avut incidenta cu sentinta mentionata. Ce se mai poate face in acest caz?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 11:17, 16 Noiembrie 2009
Buna ziua !
De la cine ati revendicat terenul ? Este persoana fizica sau institutie publica? Apartine domeniului privat sau public terenul castigat prin instanta ?
Raspundeti va rog la aceste intrebari pentru a va da mai multe detalii.
Cu stima !
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
De la cine ati revendicat terenul ? Este persoana fizica sau institutie publica? Apartine domeniului privat sau public terenul castigat prin instanta ?
Raspundeti va rog la aceste intrebari pentru a va da mai multe detalii.
Cu stima !
Este vorba de un teren ce a facut parte din proprietatea unei matusi, care si-a reintregit suprafata de teren la 433 mp! Terenul impreuna cu constructiile l-a dobandit de la parintii sai prin mostenire!
Cum motiveaza executorul refuzul?
Ce fel de plangere ati introdus, cf. carui articol..lege..etc?
Cum motiveaza instanta de fond sentinta prin care a respins actiunea?
Buna ziua !
Vedeti care este motivarea refuzului.
Motivarea refuzului a constat in faptul ca a dat o interpretare total gresita a continutului dintr-un dispozitiv al unei decizii civile, in sensul ca s-a dispus granituirea, iar celelalte dispozitii din sentinta care a facut obiectul cererii de revendicare raman valabile!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita/refuzul exec. judecatoresc tudorioan tudorioan In fapt, a fost ceruta punerea in executare a unei sentinte civile ramasa definitiva si irevocabila si care a fost investita cu formula executorie. Obiectul ... (vezi toată discuția)
Speta executare silita tudorioan tudorioan Se refuza legalizarea si investirea cu formula executorie a unei sentinte, de catre instanta de executare, se declara recurs impotriva acelei incheieri de ... (vezi toată discuția)
Investire form executorie anasm anasm am si eu o intrebare.Ordonana pronuntata in cadrul procedurii somatiei de plata OG 5/2001 se investeste cu formula executorie? (in comercial), deoarece exista ... (vezi toată discuția)