avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere

1.Va rog sa-mi spuneti la cat timp se prescrie o datorie catre banca ? La 3 ani de la ultima plata pe care ai facut-o sau la 3 ani de la ultima rata pe care o aveai de dat?
2.Un executor judecatoresc poate fi insotit de politie ca sa patrunda in domiciliu pentru a-ti lua din bunuri? ( valoare creanta ).
3. Daca nu exista un contract intre tine si banca , ci doar o factura fiscala , care nu e titlu executoriu , ce poate face executorul judecatoresc?=D>
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 21:42, 18 Septembrie 2010
1. Debitul către o bancă sau orice alt creditor se prescrie funcţie de scadenţa fiecărei rate stabilite în termenul general de prescripţie de 3 ani, calculat de la scadenţa arătată.
2. Evident,însă executorul nu"ia bunuri" pur şi simplu. Acestea se identifică, se ridică eventual pentru a fi predate unui custode, se evaluează şi se vând la licitaţie publică.
3. Orice executare se face în temeiul unui titlu valid, care poate fi o hotărâre judecătorescă sau orice alt înscris căruie legea îi recunoaşte puterea de titlu executoriu. După ştiinţa mea, facturile nu se numără printre titlurile executorii ope legis.
Mă întreb insă care bancă emite facturi fiscale pentru creditele acordate ( sau e banc :O şi nu bancă :">) şi care bancă apelează la executorii judecătoreşti de vreme ce fiecare instituţie financiar bancară apelează la propriul corp de executori bancari#-o.
De aceea, aştept cu interes, chiar prin pm, să aflu despre ce bancă este vorba, că am un amic care vrea un credit urgent...:stunned:
Just my 2 cents!!!:">

Vestitul EUROLINE. Credit cu buletinul. Factura fiscala emisa de ALTEX pe spatele careia scrie: "operatiunea de vanzare a bunurilor ce fac obiectul prezentei facturi constituie un contract , deoarece vanzatorul a predat marfa si cumparatorul a aprobat pretul , dupa ce a verificat marfa calitativ si cantitativ. . Dovada ca pretul a fost platit de cumparator vanzatorului o constituie bonul de casa ( nu am asa ceva ), chitanta fiscala ( am factura fiscala ).....'Acum ma ameninta cu politia si executorul judecatoresc , precum ca vin la usa in doua saptamani. Ei sunt tare in neregula.
Multumesc.
ietam a scris:

Vestitul EUROLINE. Credit cu buletinul. Factura fiscala emisa de ALTEX pe spatele careia scrie: "operatiunea de vanzare a bunurilor ce fac obiectul prezentei facturi constituie un contract:)) , deoarece vanzatorul a predat marfa si cumparatorul a aprobat pretul , dupa ce a verificat marfa calitativ si cantitativ. . Dovada ca pretul a fost platit de cumparator vanzatorului o constituie bonul de casa ( nu am asa ceva ), chitanta fiscala ( am factura fiscala ).....'Acum ma ameninta cu politia si executorul judecatoresc :)), precum ca vin la usa in doua saptamani. Ei sunt tare in neregula.
Multumesc.


bine ca n-ameninta ca vin si cu armata:)) ...sigur ca "ei sunt tare in neregula":)

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 Septembrie 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare contract imprumut intre tata si fiu CORTEX CORTEX Buna ziua. Daca fac un contract de imprumut ne purtatoare de dobanda intre tatal meu si mine care este procedura prin care tatal meu poate obtine executarea ... (vezi toată discuția)
Datorii bancare - somatie executare silita igabriela31 igabriela31 buna ziua am un credit restant,la o unitate bancara am fost plecata din tara, si nu am mai platit din anul 2009, luna septembrie azi am primit o somatie ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit fara garantii anonimogg anonimogg Buna seara , in decembrie 2007 am contractat un credit de nevoi personale , impreuna cu acesta si un card de credit. Ultima plata efectuata catre banca a fost ... (vezi toată discuția)