avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajare bunica ,cu carte de munca ptr crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajare bunica ,cu carte de munca ptr crestere copil

Buna ziua!Dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani,as vrea ca mama mea(bunica)sa aibe grija de copil dar cu carte de munca daca se poate .Ce acte trebuiesc si unde sa ma adresez in acest sens?Mentionez ca bunica lucreaza momentan si mai are 4 ani pana la pensionare.Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters161342 , utilizator 13:49, 26 Septembrie 2010
Diana_Radu a scris:

,,Dupa terminarea concediului de ingrijire copil pana la 2 ani,as vrea ca mama mea(bunica)sa aibe grija de copil dar cu carte de munca daca se poate."

As vrea sa va intreb daca nu cumva doriti doar ca mama d-voastra sa poata fi asigurata la asigurarile de sanatate si in acelasi timp sa poata contribui in continuare la fondul de Pensii?Din cate stiu ,poate face acest lucru si fara sa fie salariata,pe baza de contract.Dar poate gresesc eu cu privire la ce doriti.
Ultima modificare: Marți, 21 Septembrie 2010
ContSters161342, utilizator
Este o solutie si ce imi spuneti,dar nu stiu daca merge asa.multumesc
Solutia propusa este valabila numai daca are contract de asigurare incheiat cu Casa de pensii , Casa de Asigurari de Sanatate....
Puteti merge la Casa de Pensii sa faceti contract pentru urmatorii 4 ani si asa putem spune ca ,,merge" si vechimea.Acest contract se incheie in baza Art.5 alin.(2).Lg19/2000.
In plus,mama d-voastra poate iesi la pensie pentru limita de varsta la implinirea varstei standard de pensionare ,avand doar stagiul minim de cotizare (doar ca va avea pensia mai mica ,daca nu are stagiul complet de cotizare).

Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
ContSters161342, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca cu timp partial de 1 ora Cossttell Cossttell Buna ziua, as dori sa stiu in situatia cand nu am un CIM de baza cu 8 ore, cate CIM cu timp partial de 1 ora/zi pot incheia? Dar daca as avea un ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pt.pensie melania voinea melania voinea se considera stagiu de cotizare perioada lucrata la o firma pe baza de contract de munca pentru 4 ore,inregistrat la itm si cu contributii platite ? in ... (vezi toată discuția)
Cim part - time EuPiti EuPiti buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce drepturi imi revin ca urmare a semnarii unui contract part-time? cum se calculeaza ca vechime la pensie? multumesc (vezi toată discuția)