Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
Am 63 de ani si lucrez din 1985. La inceputul lunii martie am trimis o cerere de pensionare prin posta angajatorului (prin care solicitam pensionarea incepand cu 01.04.2010). Saptamana aceasta am primit o atentionare verbala potrivit careia datorita faptului ca nu as fi solicitat pensionarea voi primi decizia de pensionare. Va rog sa-mi spuneti daca cererea mea de pensionare s-a pierdut, exista posibilitatea sa nu mai fiu acceptata la locul de munca inainte de a primi decizia de la Casa de pensii.
Altfel spus, poate sa se dea decizia de incetare a contractului de munca pentru pensionare si astfel sa nu mai pot sa-mi desfasor activitatea pana la primirea deciziei de pensionare de la Casa de pensii?
Ce ma sfatuiti sa fac: Sa fac alta cerere sau sa solicit inregistrarea primei cereri pe care o am confirmata ca primita de angajator(prin recipisa de primire, semnata)? Inteleg ca dupa 01 aprilie exista o alta lege privind pensionarea. E adevarat? Mentionez ca vreau sa mai lucrez pana la primirea deciziei de pensionare de la Casa de Pensii.
Ieri, am fost la sediul angajatorului si am aflat urmatoarele:
La data de 16.09.2010 s-a emis decizia de pensionare, motivandu-se ca nu au primit de la mine o cerere de pensionare pentru data de 01.04.2010.(cererea am trimis-o la angajator in data de 01.03. 2010 si a fost receptionata conform recipisei pe 03.03.2010).
Cererea de pensionare la care face referire art.41.alin.(6) nu este cea depusa de angajat catre angajator?