avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensia la limita de varsta - s-a pierdut cererea de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensia la limita de varsta - s-a pierdut cererea de pensionare

Am 63 de ani si lucrez din 1985. La inceputul lunii martie am trimis o cerere de pensionare prin posta angajatorului(prin care solicitam pensionarea incepand cu 01.04.2010). Saptamana aceasta am primit o atentionare verbala potrivit careia datorita faptului ca nu as fi solicitat pensionarea voi primi decizia de pensionare.
Va rog sa-mi spuneti daca cererea mea de pensionare s-a pierdut, exista posibilitatea sa nu mai fiu acceptata la locul de munca inainte de a primi decizia de la Casa de pensii. Altfel spus, poate sa se dea decizia de incetare a contractului de munca pentru pensionare si astfel sa nu mai pot sa-mi desfasor activitatea pana la primirea deciziei de pensionare de la Casa de pensii?
Ce ma sfatuiti sa fac: Sa fac alta cerere sau sa solicit inregistrarea primei cereri pe care o am confirmata ca primita de angajator(prin recipisa de primire, semnata)? Inteleg ca dupa 01 aprilie exista o alta lege privind pensionarea. E adevarat?
Mentionez ca vreau sa mai lucrez pana la primirea deciziei de pensionare de la Casa de Pensii.
Astept raspunsul dvs. prompt. Cu multumiri!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:29, 22 Septembrie 2010
Multumesc pentru raspuns.
Chiar daca este greu de inteles de ce nu am reactionat, raspunsul este ca nu imi doream pensionarea. Ziua pensionarii pentru mine este un punct psihologic greu de acceptat. Cererea am facut-o la solicitarea expresa a angajatorului.
Va rog sa-mi spuneti daca, in conditiile relatate anterior o contestare a deciziei de intrerupere a raporturilor de munca ar putea avea un efect. Daca da, care este acesta?
De asemenea, as vrea sa stiu cum poate fi contestata decizia mentionata mai sus si catre cine se face contestatia.
Multumesc din suflet pentru timpul acordat!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Septembrie 2010
BG, utilizator
1. Colega mea, dna Gabriela Pintea, v-a dat toate lamuririle necesare.
2. Daca dvs.considerati ca s-a incalcat legea atunci cand s-a emis decizia de incetare a contractului individual de munca puteti contesta aceasta decizie la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul, in termen de 30 de zile de la comunicare acesteia. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
4. Sanse de a castiga procesul sunt minime in conditiile in care ati depasit varsta de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionarea functionarului public meszrozalia meszrozalia Sunt functionar public, am cerut pensionarea de varsta de la data 28.06.prin cerere la Casa de pensiidin data de 2.06.2010.Inca nu am primit raspuns.Am ... (vezi toată discuția)
Incetare contract pensionare anticipata Vioreld Vioreld buna ziua. imi puteti spune cu ce articol inceteaza un c.i.m. in acest caz? (vezi toată discuția)
Modificari prin legea 49 din 2010 geoanca31 geoanca31 1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii? (vezi toată discuția)