avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Folosirea drumului de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Folosirea drumului de servitute

Sunt proprietarul unui teren cu acces la drum de servitute. Din suprafata totala a terenului cca 50 mp constituie cota indiviza reprezentind drumul de servitute. Proprietarul unui imobil vecin ( cu deschidere mica la strada ca si la mine dealtfel)care nu are asigurate conditii proprii de parcare (garare) pentru autoturismele ce le detine parcheaza masinile in fata portii mele invocind dreptul de uz comun al drumului. Spuneti-mi va rog care este aspectul legal al acestei spete?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: GUVERNATOR MG , Consilier juridic 09:26, 20 Septembrie 2010
daca destinatia servitutii este de cale de acces atunci aceasta destinatie trebuie sa fie mentinuta fara a fi impiedicata de blocarea unor parti din aceasta de masini, materiale sau altele asemenea, daca coproprietarii nu sunt de acord.
Vecinul dvs. trebuie sa se dezbare de obiceiurile de "la bloc" chiar daca trebuie chemata politia pentru aceasta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spațiu comercial cu intrare de pe drum de servitute cu 7 proprietari. este nevoie de acordul tuturor pentru autorizația de construire sau de funcționare? ion.u ion.u Buna ziua, Impreuna cu alti 7 proprietari avem locuinte insiruite cu acces din drumul de servitute proprietate comuna cota de 1/7 fiecare. Proprietarul ... (vezi toată discuția)
Parcare pe cota indiviza loredanan21 loredanan21 Ce putem face daca cineva parcheaza pe locul nostru de parcare pe un drum de servitute din care avem cota indiviza 30% si pentru care am platit atat la ... (vezi toată discuția)
Problema de cod civil Mariana Barbu Mariana Barbu urmeaza sa vand un teren iar accesul este pe drum de servitute.cum sa procedez ca sa nu pierd acel teren,adica in momentul vanzarii parcelei pt. constructie sa ... (vezi toată discuția)