avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli comune

Locuiesc intr-un bloc care are montat Gcal. la scara,toate apartamentele au apometre,nu sunt montate repartitoare pe calorifere si avem asociatie de proprietari pe scara,cu administrator si femeie de seviciu.Daca plec din tara in perioada Dec. 2007-Martie.2008,care vor fi sumele pe care trebuie sa le platesc catre Asociatia de Proprietari?:-/
Multumesc Foarte Mult!
Cel mai recent răspuns: carmi1181 , utilizator 14:49, 26 Ianuarie 2008
AVETI OBLIGATIA DE A ACHITA ASOCIATIEI DE PROPRIETARI URMATOARELE:
- cheltuieli cu salariile personalului angajat:
- cheltuieli cu reparatiile in cazul in care in perioada in care plecati se sparg tevi sau se efectueaza altfel de lucrari comune ;
- cheltuieli cu iluminatul scarii, interfon, lift ;
- posibil cota de 20% din energia termica(tevile care trec prin apartamentul dvs.) pentru incalzirea pe perioada iernii, in conditiile in care sunteti blindat de la reteaua termica ;
- telefonul asociatiei de proprietari.

* Este bine sa faceti cunoscut in scris Asoc. de proprietari ca plecati si sa intocmiti in acest sens o adresa , semnata de cel putin 2-3 vecini care va cunosc bine.

* Nu platiti: apa, canalul, apa calda ,energia termica in proportie de 80% in cazul in care sunteti blindati, gazele, alte chletuieli comune stabilite de Comitetul Asoc. de proprietari.

* Pentru alte lamuriri va recomand sa cititi H.G. 400 din 02/04/2003 -Norme metodologice privind organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr. 311 din 08/05/2003 sau postata pe net la adresa: www.info-city.ro/legislatie/asociatiiproprietari.html.


toate cheltuielile comune, mai putin femeia de serviciu si lumina pe casa scarii :O
se mai plateste si caldura dar nu platiti corectia la apa
Toate astea daca va treceti cu zero persoane la asociatie.
Ultima modificare: Marți, 18 Decembrie 2007
Romică Stoica, Consilier juridic
Daca nu locuiti in apartament nu sunteti obligat sa platiti nimic, totul este sa declarati la asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pierderilor de caldura atomis atomis Eu m-am debransat de la caldura, de vreo 2 ierni, si am tot platit nu stiu ce pierderi de caldura, ba pe scara, ba din apartament, dar tin sa sublinie ca pe ... (vezi toată discuția)
Buna - refuz stergere persoana de la intretinere ana199 ana199 pana in momentul de fata in apartament am figurat cu 1 persoana la intretinere.eu din noiembrie 2015 m-am mutat cu serviciul in alt oras, administratorul a ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza incalzirea la bloc pentru cei cu centrale? 13anamb 13anamb Nu stiu conform caror legi este calculata plata caldurii pentru cei care au centrale la bloc, sau dupa ce formule se face. Am centrala, stau la bloc si vad ca ... (vezi toată discuția)