avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale RECUPERARE IMPRUMUT FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

RECUPERARE IMPRUMUT FIRMA

Am facut un contract de imprumut cu o firma, care are ca activitate gradinita si afterschool.-6000 Euro. In acelasi timp am facut si o Promisiune de cesiune de parti sociale, prin care am devenit asociat cu 8 parti sociale dintr-un total de 20; 10 le detine administratorul si 2 celalalt asociat.(termenul de publicare in MO este 01.10.2010)
Contractul de imprumut este pe 2 ani., si mi se garanteaza cu toate bunurile mobile si imobile ale acestei societati. Stiam ca imobilul in care functioneaza gradinita este inchiriat deci nu se pune vorba de ipoteca; iar bunurile mobile nu acopera suma de 6000 de Euro. Deasemenea, am constatat ca administratorul nu vrea sa justifice destinatia banilor iar firma merge pe pierderi. As vrea sa-mi recuperez banii dar nu stiu cum. As vrut sa fac un act aditional in care sa cer restituirea imprumutului in rate. Dar daca firma da faliment intentionat sau nu? Deasemenea, daca devin asociat, pot sa-mi recuperez cei 6000 de euro, sau mai putin? Precizez ca nu mai am incredere in administrator.Rog o solutie pentru aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: MATGAB , utilizator 16:48, 20 Septembrie 2010
Ti s-au cesionat partile sociale pt suma de 6000 euro?
Daca da , nu mai ai cum sa ti-i recuperezi-vei avea cota ta la beneficii si pierderi,cf partilor sociale primite, la sfarsitul anului financiar.
Daca cesiunea s-a facut pt alta suma de bani ,atunci poti face un act aditional cu societatea ca sa-ti primesti banii in rate--- daca va vrea sa semneze administratorul;
Se mai poate hotara de catre AGA sa-ti fie restituiti banii imprumutati in rate lunare-daca vor asociatii --
Aveti grija ca ei 2 sunt actionari majoritari au 12 parti sociale mai mult decat jumatate plus unul.
Nu. Desi initial asa au vrut. Am facut un contract de imprumut separat de cel de cesiune. Inca nu sunt asociat. As putea gasi o modalitate de a recupera banii, pe persoana fizica ?
Credeti ca ar fi bine sa devin asociat la aceaasta firma ?
Pana la scadenta nu puteti face nimic .Banii ii pot restitui si mai devreme dar sa deschideti proces nu poateti decat dupa data scadentei,2ani daca am inteles bine.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspuns. Dar pot sa fac un act aditional in care sa specific ca banii sa-mi fie dati in rate in acest interval? pentru ca in contract scrie ca "aceasta suma sa-mi restituita integral in EURO cel mai tarziu la data de 01.09.2012". Suspiciunea mea este daca administratorul intentioneaza sa falimenteze firma, atunci ce mai pot sa fac?

Alte discuții în legătură

Retragerea din firma si restituirea aportului social alinamugur alinamugur Conforma dictionarului juridic definitia pentru [b]\"Aport social\"[/b] este [quot] Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice ... (vezi toată discuția)
Cum se poate cesiona/vinde o societate cu datorii la stat in mod absolut legal? coca112729 coca112729 Buna seara! Sunt asociat unic la o farmacie care are datorii la stat si la furnizori in valoare de 270000 ron. Port discutii cu o firma mare care doreste sa ... (vezi toată discuția)
Reprezentare mony mony Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)