avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale RECUPERARE IMPRUMUT FIRMA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

RECUPERARE IMPRUMUT FIRMA

Am facut un contract de imprumut cu o firma, care are ca activitate gradinita si afterschool.-6000 Euro. In acelasi timp am facut si o Promisiune de cesiune de parti sociale, prin care am devenit asociat cu 8 parti sociale dintr-un total de 20; 10 le detine administratorul si 2 celalalt asociat.(termenul de publicare in MO este 01.10.2010)
Contractul de imprumut este pe 2 ani., si mi se garanteaza cu toate bunurile mobile si imobile ale acestei societati. Stiam ca imobilul in care functioneaza gradinita este inchiriat deci nu se pune vorba de ipoteca; iar bunurile mobile nu acopera suma de 6000 de Euro. Deasemenea, am constatat ca administratorul nu vrea sa justifice destinatia banilor iar firma merge pe pierderi. As vrea sa-mi recuperez banii dar nu stiu cum. As vrut sa fac un act aditional in care sa cer restituirea imprumutului in rate. Dar daca firma da faliment intentionat sau nu? Deasemenea, daca devin asociat, pot sa-mi recuperez cei 6000 de euro, sau mai putin? Precizez ca nu mai am incredere in administrator.Rog o solutie pentru aceasta problema.
Cel mai recent răspuns: MATGAB , utilizator 16:48, 20 Septembrie 2010
presupun ca este un srl, deci raspunde cu bunurile, capitalul din societate. In timp de 3 ani trebuie de la neplata datoriei trebuie sa va manifestati juridic pentru recuperare.Ar fi bine sa gasiti o solutie in acest moment. Faptul ca nu ati pus si solutia reesalonarii este un handicap. Incercati sa-i convocati la o discutie impreuna cu un avocat, pentru a face un act aditional in favoarea dv. Daca firma da faliment, fiind un srl, nu rea aveti solutii. Nu asteptati pana atunci.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragerea din firma si restituirea aportului social alinamugur alinamugur Conforma dictionarului juridic definitia pentru [b]\"Aport social\"[/b] este [quot] Denumire generica data obligatiei pe care si-a asumat-o orice ... (vezi toată discuția)
Cum se poate cesiona/vinde o societate cu datorii la stat in mod absolut legal? coca112729 coca112729 Buna seara! Sunt asociat unic la o farmacie care are datorii la stat si la furnizori in valoare de 270000 ron. Port discutii cu o firma mare care doreste sa ... (vezi toată discuția)
Reprezentare mony mony Un asociat unic cedeaza intreg capitalul social al SRL unde detine aceasta calitate ,catre 21 persoane fizice care vor deveni noii asociati.Desi capitalul ... (vezi toată discuția)