avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariul de incadrare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariul de incadrare

Am tot scris in acest forum in legatura cu transformarea postului de la contractual la functionar public in administratie publica.Acum am fost incadrata inspector I asistent III cu un sala r de incadrare de 747 lei....bataie de joc.Colega mea de la resurse umane nu vrea sa inteleaga ca ,avand salariul de 921 lei ca si contractual,trebuia sa fiu incadrata inspector I asistent cu treapta cat mai apropiata de salariul avut...... deci treapta I .Rugamintea mea este sa ma indrumati juridic pentru a-mi sustine drepturile.Am inteles ca s-a mai facut si de alti functionari si au avut castig de cauza.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cezaryna , utilizator 09:38, 27 Septembrie 2010
Plangere scrisa catre conducatorul institutiei. Daca tot nu se rezolva, actionati institutia in instanta.
Functionar public, in prezent referent, clasa III, grad superior, treapta 3, 21 ani vechime,terminat anul acesta studii superioare, nu ma inteleg cu cei de la resurse umane...unde ar trebui sa fiu incadrata in prezent?#-o
Pe o functie publica clasa I (consilier, inspector, expert) grad profesional asistent sau principal, si o treapta de salarizare care sa asigure cresterea cu cel mult 5% a salariului de incadrare din prezent (Anexa III la legea 330/2009). Spuneti-ne salariul de incadrare (cu tot cu spor de vechime si ce mai aveti) si o sa putem aprecia mai exact.
In prezent salariul de incadrare este de 1004 lei(format din 803x25%spor vechime).
La propunerea sefului de serviciu cei de la personal vor sa-mi faca o avansare in mod exceptional astfel incat inainte de a da examen pentru clasa superioara, sa devin referent III, grad superior,treapta 2.In acest caz salariul ar fi format cf. grilei de salarizare din 889x 25% spor vechime=933.
Daca veti fi mai intai promovata, reincadrarea conform studiilor superioare se va face pe functia publica clasa I (consilier, expert, inspector) grad profesional principal treapta 3 (baza 915 RON+25% spor vechime, rezulta un salariu brut de 1144 RON).

Alte discuții în legătură

Avansare in clasa absolventi de studii superioare. seneca399 seneca399 O persoana se angajeaza la o primarie de comuna in decembrie 2006 pe functia de referent clasa III ;grad superior, treapta III de salarizare ( 613 lei si un ... (vezi toată discuția)
Din referent iii in consilier i ? Darie Tudor Darie Tudor M-am numit secretar in doua comisii de examen pentru promovare in clasa.:P Primul examen a avut loc in 6.09. a.c., si a avut, ca obiect promovarea din ... (vezi toată discuția)
Promovare de studii medii la studii superioare ciobotaruhoria11 ciobotaruhoria11 Sunt functionar public primarie cu o vechime la acelasi loc de munca de 25 ani. In anul 2010 mi s-a facut reincadrarea conf legii ca referent clasa III, ... (vezi toată discuția)