avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Somatie de plata


Buna ziua,

Pe scurt am o firma cu un asociat 50%-50%, eu unic administrator, din diverse motive am stopat activitatea si pe langa un proces de insolventa cu el, azi primesc 2 citatii pentru 2 somatii de plata, care au termene de fond anul viitor.
As vrea sa va cer cateva informatii:
- daca nu voi depune intampinare la somatii( pe citatie spune ca am obligatia) ce se intampla?
- cum as putea sa intru in posesia cererilor sau dosarelor depuse la judecatorie, trebuie sa fac vreo cerere tip, unde se depune, pot solicita o copie a lor, cand ma duc la judecatorie sa vad dosarul mai am nevoie si de ceva acte la mine( cartea de identitate este o certitudine)?
- societatea nu are nici un bun propriu ce se poate intampla, pot fi pus sa platesc eu, cu toate ca nici eu nu am bunuri pe numele meu?
-citatia am primit-o la o adresa la care asociatul meu banuieste ca stau, aceasta adresa nu este nici sediul social al firmei si nici adresa mea din buletin si mai este si gresita dar postasul cunoscand zona a stiut unde trebuia sa o puna, se poate invoca o citare gresita?

Stiu ca sunt multe intrebari dar raspunsurile dumneavoastra ma pot ajuta sa ies putin din ceata.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: tartoru2004 , utilizator 10:45, 21 Septembrie 2010
formulati intampinare in care precizati ca s-a deschis procedura falimentului si nominalizati lichidatorul judiciuar, dupa care societatea nu mai are nicio calitate procesuala, ci numai lichidatorul judiciar; nu va puteti d-voastra formula aparari, oferiti informatii lichidatorului. Studierea oricarui dosar se face la arhiva pe baza de cerere si imputernicire din partea societatii + ci desigur, dar numai lichidatorul poate semna o astfel de imputernicire. Procesul de insolventa sa inteleg ca l-a pornit societatea? Ptr. ca daca e pornit de un creditor, nu va judecati cu asociatul, ci societatea se judeca cu creditorul.
avocat Cristina Popescu
Procesul de insolventa l-a pornit el, la TB cererea lui a fost respinsa si a facut recurs la Curtea de Apel, unde se judeca in prezent, eu nu stiu daca s-a numit un lichidator judiciar pentru ca procesul inca este pe rol iar alti creditori nu au avut pretentii deoarece am platit eu toate facturile, decat asociatul meu isi vrea banii inapoi( si eu i-as vrea dar asa cum a spus si doamna judecator la TB trebuie sa ne asumam si pierderile nu numai venituri).
Credeti ca a fost numit un lichidator judiciar, in situatia in care procesul de la Curtea de Apel nu s-a finalizat si de un an de zile se tot da termene pt ca se constata ca nu s-a respectat procedura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs pierdut, somatii de plata tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Doresc un mic ajutor din partea dumneavoastra in urmatoarea speta: Am un srl cu un asociat, detinem fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)
Probleme cu intrarea in procedura de insolventa tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Sunt asociat ( ca persoana fizica 50%) si administratorul unui societati, diferenta de 50% este detinuta de o societate ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Astazi am fost la Judecatorie pentru a ridica de la arhiva doua somatii de plata care au termene de solutionare anul ... (vezi toată discuția)