avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Probleme cu intrarea in procedura de insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Probleme cu intrarea in procedura de insolventa


Buna ziua,

Sunt asociat ( ca persoana fizica 50%) si administratorul unui societati, diferenta de 50% este detinuta de o societate comerciala, am depus la TB o cerere de intrare in procedura simplificata de insolventa si faliment, cererea a fost amanta pe motiv ca la dosar nu a fost depusa hotararaea AGA prin care suntem de acord sa intram in faliment. Ce pot face in acesta situatia pentru a convinge judecatorul sa deschida procedura. Societatea cu care sunt asociat vrea sa se deschida procedura dar nu vor sa semnam acea AGA, anul trecut au deschis chiar ei un proces de insolventa si l-au pierdut, iar acum au depus o noua cerere tot la TB cu termen in iunie, acelasi motiv insolventa. Credeti ca pot face dovada vointei lor de intrare in faliment prin dosarul pierdut si noua cerere? Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 08:23, 6 Aprilie 2011
Si ce legatura are o procedura cu celalalta?. Nu se intelege de ce nu vreau sa semneze AGA daca este si societatea mama in falliment, si deocamdata nu s-a declarat insolventa si numit un lichidator. Fara AGA nu se poate. Poti si sa astepti numirii lichidatorului si s-a cer hotararea in procesul lor sau cel putin advertiseaza administratorul societatea partenera s-o faci.
depune cerere la sectia aVI-a de retragere din societate si renunta la mandatul de administrator si lasa-l pe celalalt asociat sa isi bata capul cu insolventa. Ai motive suficiente ca cererea de retragere sa iti fie admisa,basca daca se va incerca antrenarea raspunderii(in dosarul de faliment- care pana la urma tot o sa se declanseze) pe 138 o sa cazi bine.
succes

la dosar nu a fost depusa hotararaea AGA prin care suntem de acord sa intram in faliment. Ce pot face in acesta situatia pentru a convinge judecatorul sa deschida procedura.

convocati AGA
la a 2 a convocare hotararile se iau cu majoritatea prezenta
sa depuneti hotararea AGA altfel va respinge cererea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa nu mai fiu administrator bizi bizi Sunt administrator si asociat, 50%, al unei s.c. Doresc sa ies din acest clinci care nu mi-a adus decat batai de cap si bani pierduti. Asociatii, 2 la numar, ... (vezi toată discuția)
Cine poate depune cererea de insolventa din partea debitorului? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, In situatia in care administratorul societatii ezita/refuza sa depuna cererea de intrare in insolventa din partea debitoului, asociatii pot prin ... (vezi toată discuția)
Nu s-a tinut adunarea generala si alte probleme cu un srl tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Sunt asociat 50-50% intr-un srl eu sunt si unicul administrator, firma a fost facuta in vara lui 2008, in anul 2008 nu am ... (vezi toată discuția)