avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... reziliere contract banca...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

reziliere contract banca...

Buna ziua,
va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.Am din 2007 un credit de nevoi personale,fara giranti,doar in baza adeverintei de salar.Din ianuarie 2010,nu am reusit sa achit nici o rata din credit,deoarece am ramas fara loc de munca(ian.+febr am avut venit lunar 0),anuntand banca de situatia in care ma aflu. .Din martie,beneficiez de ajutor de somaj.In toata aceasta perioada,cu eforturi,am reusit sa achita o singura rata,in luna august,telefoane primind lunar de la sediul central al bancii sa ma intrebe cand voi putea achita suma restanta.M-au sunat de curand de la sediul central al bancii,sa-mi spuna ca de luna viitoare credtitul meu se va rezilia.Mentionez ca nu am primit de la banca anexa la contractul de credit conf.OUG50/2010.
Intrebarea mea este:ce inseamna,exact rezilierea contractului,ce consecinte va avea?
Va multumesc anticipat pentru raspuns si atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: bubulanu , utilizator 16:29, 29 Septembrie 2010
Rezilierea contractului reprezinta declararea unilaterala a creditului ca fiind scadent, lichid si cert, ceea ce presupune ca veti trebui sa achitati intregul credit +dobanda +penalitati, tot odata.
Daca nu veti putea achitat se va proceda, banuiesc la executarea siliota pentru recuperarea creditului.
-banca incaseaza asigurarea daca a-ti avut creditul va fi scos din bilant si creanta poate fi vanduta la o firma de recuperare si ve-ti sunata de acestia din acel moment. Cred ca ar trebui sa mergeti la banca si sa solicitati o reesalonare?!
D-le Vasile Iorga,
asigurarea ,este de viata,cum pot sa o foloseasca in aceasta situatie?Executare silita,pe ce anume?Bunuri mobile/imobile?Am un apartament pe numele meu,dar imprumutul nu este garantat cu nimic.Bunuri mobile,am in apartament.Sper totusi sa nu se ajunga in aceasta situatie.
Va multumesc pentru raspunsurile prompte.
Nu conteaza ca imprumutul nu este garantat, in momentul cand se trece la executare silita,beneficiarul se va indestula din orice bun care este in proprietatea d-stra. Deci sa speram ca nu se va ajunge la asa ceva
avand in vedere ca exista bunuri in proprietatea dvs, ar fi bine sa gasiti o solutie si sa veniti cu ratele la zi. in cazul in care acel contract va fi reziliat, toata suma va fi declarata scadenta , deci buna de executat. conteaza si cat e suma datorata de mare.. daca nu se pot indestula din poprire pe venituri, se poate ajunge la ap

Alte discuții în legătură

Executare silită raiffaisen. poate fi executat codebitorul? ANNnaC ANNnaC Bună ziua, am o intrebare: dacă mi se dă drumul la dosar la Raiffaisen din cauza întârzierii si neachitării ratelor pot sa-mi puna propire pe ... (vezi toată discuția)
Prescriptie datorie banca kriss77 kriss77 Buna ziua, am si eu o problema, in anul 2005 am cumparat in rate, cu buletinul, niste produse de la un magazin si mi s-a eliberat si un card. Am platit un ... (vezi toată discuția)
Restante banci pniko2005 pniko2005 Buna ziua! Am un credit ipotecar la o banca si sunt la zi cu ratele. La o alta banca am un credit de nevoi personale la care sunt restanta de mai mult timp si ... (vezi toată discuția)