avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... inselatorie sau . . .interese
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

inselatorie sau . . .interese

buna! ma rpet cu o problema pt care cer ajutor,si ma bucur ca mai sunt OAMENI care sunt dispusi sa-si ajute semenii.va multumesc anticipat!
Patintii mei au fost instiintati de catre primarie ca trebuie sa cedeze 300(m2)deoarece unul din vecini detine o chitanta de mana pe acea suprafata de teren(dar nu au titlu de proprietate pe aceasta)
In consecinta parintii mei(fara a consulta un consilier juridic sau)au semnat pentru cedare si l-i s-au intocmit un nou titlu de proprietate pe 2200(m2) in loc de 2500(m2). PRECIZEZ faptul ca acestia din urma au cumparat 2500(m2) si au platit impozit pe aceeasi suprafata timp de mai bine de 16 ani. ce putem face pt a recupera suprafata cedata?cui trebuie sa ma adresez?cat ma costa?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 15:59, 21 Septembrie 2010
slabe sanse aveti.incercati sa consultati un avocat care sa va studieze actele si apoi sa va dea un sfat pertinent.
Desi nu sunteti prea clar iar fara a vedea actele este greu de pus exact un "diagnostic", voi incerca sa va indic ceea ce trebuie sa faceti. Mai intai trebuie sa va lamuriti ce inseamna "au semnat pentru cedare". Daca acest lucru inseamna o renuntare la drept prin donarea terenului catre alta persoana sau catre primarie este un lucru destul de greu de indreptat. Cu toate acestea, in situatia in care parintii dvs. detin un titlu de proprietate valabil iar primaria a emis un altul cu incalcarea primului pe baza unui asa-zis acord, atunci se poate invoca chiar anularea titlului emis ulterior, fara ca titlul parintilor dvs. sa fi fost mai intai el anulat in instanta. Oricum, pe lamnga aspectele ce tin de modul de anulare a unui titlu de proprietate (si care se poate face numai in instanta), mai sunt si aspectele legate de valabilitatea asa zisei "cedari". Speta dvs. presupune deci analiza detaliata a mai multor aspecte si acte. Oricum, necesitatea consultarii juridice specializate cu prezentarea actelor avocatului, pentru identificarea clara a problemei si mai ales a cailor de rezolvare, este evidenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare titlu de proprietate gpana gpana Am mostenit un teren cu constructii in intravilan satesc. Dorind sa obtin cartea funciara expertul a constatat ca suprafata terenului este mai mare decat cea ... (vezi toată discuția)
Inscrierea proprietatii in cartea funciara Tulbas Camelia Rita Tulbas Camelia Rita Am mostenit de la parintii decedati o suprafata de teren pe care parintii mei au cumparat-o cu acte facute de mana de la vecinii, care au decedat si ei intre ... (vezi toată discuția)