avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu vecinii

am si eu o intrebare: vecinii desfasoara activitati economice in apartament (ceva legat de tipografie) si fac galagie toata noaptea. problema este ca nu pot sa ma adresez politiei deoarece galagia nu depaseste un anumit numar de decibeli. dar e un zgomot constant, f iritant (ca de masina de cusut) care se aude in permanenta toata noaptea si din cauza caruia nu putem dormi. unde ne putem adresa?
multumim anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 23:02, 16 Decembrie 2007
Puteti face o notificare prin intermediul asociatiei de proprietari prin care sa ii rugati sa antifoneze fonic incinta.

Puteti controla la registrul comertului daca a fost depus acordul vecinilor pentru desfasurarea activitatii economice.

Mai mult, daca aceste masuri nu vor avea un rezultat scontat puteti incerca sa promovati un litigiu pentru daune impotriva firmei daca puteti dovedi spre ex. medical ca zgomotul, desi redus ca intensitate, a produs o stare de anxietate cronica de care trebuie sa va tratati, atat dvs. cat si familia si vecinii dvs.
multumesc pt raspuns.
imi cer scuze, dar nu am reusit sa ma fac inteleasa: vecinii nu au acordul asociatiei de proprietari sau al vreunui alt vecin. nu am nicio dovada ca desfasoara activitati economice (doar banuielile noastre si ale altor vecini, coroborate cu zgomotele permanente pe tot parcursul noptii), cu atat mai mult nu stiu cum se cheama firma: deci ce sa caut la registrul comertului? poate ma puteti sfatui unde as putea reclama? o alta intrebare: presedintele asociatiei de proprietari poate refuza sa primeasca sesizarea mea semnata si de alti vecini (pe motiv ca nu se amesteca si sa chem politia daca am vreo problema cu vecinii)?
multumesc inca o data.
chiar am ajuns la capatul rabdarilor.
:D Nu poate refuza primirea acelui document si a niciunuia. Trimiteti actul prin posta, recomandat.

Faceti plangere la politie, cine v-a spus ca trebuie un anumit numar de decibeli? Faceti plangere si ca desfasoara activitati in mod ilegal. etc, fara acordul asociatiei sau vecinilor.
Vorbiti cu politistul de proximitate, va va da idei.
Inregistrati zgomotul intr-o noapte, cu martori... pentru un eventual civil.
Trimiteti-i o notificare vecinului in care mentionati toate activitatile intreprinse, care sunt intentiile dv. legale precum si o oferta de intelegere sau de discutie (cu ora, loc).
La Registru puteti verifica daca este acolo vreo societate comerciala cu sediu, punct de lucru etc., si daca nu stiti denumirea...

aureliangl a scris:
[...] sa ii rugati sa antifoneze fonic incinta.[...]

Chiar nu stim sa scriem romaneste noi, juristii? E a treia tampenie "antifonata fonic, acustic si impotriva zgomotului"... si desi e cea mai micuta greseala, m-am saturat de ele! X-(
Prea iti sare mustarul usor AVLIL.
Eu inteleg de ce a facut aceasta greseala, asta pentru ca suntem barbati, dar nu inteleg de ce te isterizezi tu asa.
Greseala provine de la autoturisme(dacia 1300, te-ai tras si tu cu o astfel de masina?), care se antifonau cu vopsea speciala, dar nu in ideea de izolare fonica ci pentru a fi protejata impotriva coroziunii. Pricepi?
Ca tu parca nu gresesti? Te isterizezi fara sens cred.
Cand vezi 3 greseli flagrante in 5 minute, toate facute de juristi... #-o Te cam apuca isteriile...
Jenant e ca vezi colegi carora li se pare normal...
Imi pare rau ca m-am luat atat de dur de aurelian, era chiar cea mai mica greseala dintre toate... si am si spus asta.

Faptul ca un lucru poate fi folosit in 2 scopuri nu inseamna ca poti spune ca l-ai folosit in scopul 2 cand finalitatea urmarita de tine era 1... Nu inteleg exemplul tau, oamenii antifonau corosiv atunci daciile? Ori le antifonau, ori le tratau anticorosiv... ori ambele, in functie de finalitatea urmarita.
Dar, ma rog, e o chestiune de logica...

La fel cum logic e ca un barbat sa fie implacabil calm in fata unei greseli, iar o femeie sa se isterizeze... Asta fiind o chestiune de experienta de viata. :P#-o

Si nu, nu m-am tras niciodata cu masini... :D M-am tras de mana cu gramatica insa...
Ultima modificare: Joi, 6 Decembrie 2007
Liliana Gradinaru, Avocat

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am urmarit topicul forumului, insa nu am gasit lamuriri ... Cosminfg2796 Cosminfg2796 Buna ziua! Am urmarit topicul forumului, insa nu am gasit lamuriri in speta mea. Am achizitionat un apartament intr-un bloc,constructie noua si ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, am un vecin de apartament care in afara de faptul ... Lungu Ionela Lungu Ionela Buna dimineata, am un vecin de apartament care in afara de faptul ca toata ziua urla, nici macar noaptea nu doarme vorbid continuu destul de tare, fapt care ... (vezi toată discuția)
Vecini care șicanează , rog un sfat Ionelache Ionelache Am o vecină deasupra noastră cu 2 copii adolescenți care mă șicanează mai ales după ora 22:00-08:00 , adică bubuie , ciocane , tropăie trag scaunul ... (vezi toată discuția)