avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... conducator auto subiect activ delapidare??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

conducator auto subiect activ delapidare??

cum ar trebui sa sune o clauza in contractul de munca sau in fisa de post a unui conducator auto autocamion transport marfa pentru ca acesta sa poata fi subiect activ al infractiunii de delapidare in conditiile in care acesta are la indemana un card de alimentare motorina si bineinteles bani pentru efectuarea cursei. multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Tubultoc , Avocat 11:25, 22 Septembrie 2010
parerea mea este ca intr-o astfel de situatie nu se pune problema delapidarii, ci a furtului. De asemenea, fiind vorba de o fapta penala, nu trebuie introdusa vreo clauza speciala in CIM sau in fisa postului, intrucat autorul unei astfel de fapte va fi tras la raspundere in baza Codului penal. Daca totusi doriti sa includeti o astfel de clauza in contract pentru a speria eventualii salariati predispusi la savarsirea de fapte penale, acesta ar trebui sa sune cam asa : " Utilizarea cardului de alimentare cu motorina sau a banilor destinati efectuarii cursei in scop personal sau pentru obtinerea pentru sine a unui folos material constituie infractiune si se pedepseste conform legii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare magdalenapaun magdalenapaun pentru a fi subiect activ al infractiunii de delapidare in cadrul unei societati comerciale un conducator auto tb sa aiba atributiile unui gestionar conform ... (vezi toată discuția)
Furt combustibil auto cosmin123456 cosmin123456 Buna ziua . In urma cu cateva zile am luat proasta decizie de a ajuta un prieten la greu (mentionez ca eram ultima lui sansa pt a nu-si pierde casa) si am ... (vezi toată discuția)
Favorizarea infractorului? ContSters22096 ContSters22096 daca un angajat avea in fapt si atributii care nu erau stabilite prin fisa postului, iar in cadrul indeplinirii acestor din urma atributii a savarsit o ... (vezi toată discuția)