Sunt casatorit de 10 anu si avem 2 copii minori. Intrebari:
1. La casatorie, eu am avut o garsoniera pe care ulterior am vandut-o si am cumparat un apartament cu 2 camere, adaugand o mica diferenta. In contractul de vanzare cumparare este specificat faptul ca cea mai mare parte a sumei privine din vanzarea garsonierei mele; ulterior, am vandut si acest apartament si am luat unul cu 3 camere apeland la un credit imobiliar pentru achitarea diferentei. In acest ultim contract nu s-a mai specificat nimic referitor la provenienta banilor. Care ar fi situatia acestui apartament in cazul unui partaj? Am auzit ca de obicei locuinta ramane sotului care va avea grija de copii. Este adevarat?
2. O ruda care lucreaza in strainatate mi-a trimis bani ca sa-i cumpar o masina dar nu am facut nici un act pentru primirea banilor si masina am inscris-o pe numele meu. Cum pot rezolva ca aceasta masina sa nu intre in procesul de partaj, avand in vedere ca banii nu au fost ai mei?
Va multumesc.
Este putin probabil de crezut ca cineva va solicita instantei acordarea apartamentului fara bunurile din interiorul lui mai ales cand exista si copii minori.
:) Exact asta cere! :)) Adica in notele scrise spune ca minorul locuieste in casa respectiva, unde are tot ce-si poate dori un copil, dar solicita impartirea conform variantei care ii acorda apartamentul fara bunurile din interior! In apel a primit apartamentul cu bunuri cu tot, dar nu o multumeste varianta asta, probabil fiindca nu vrea sa plateasca si pentru bunurile din interior.
De aceea vin si intreb: daca i se acorda asa ceva, copilul va dormi pe jos? :-/ Se poate asa ceva??
Ca sa nu mai spun ca banuiesc ca vrea varianta asta si pentru multumirea ei personala de a vedea fostul ca vine si-si ia lucrurile din strada. Este justa o asemenea situatie?
Dincolo de glume pe seama a ceea ce se intampla, ar trebui sa vedem ce ar fi corect dupa lege.
Judecatorul ar trebui sa tina seama si de disp. art 741 Cod civ. potrivit caruia: "la formarea si comunerea partilor (loturilor) trebuie sa se dea de fiecare parte, pe cat se poate, aceeasi cantitate de de MOBILE de imobile de drepturi sau de creante de aceeasi natura si valoare".