avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... daune asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

daune asigurari

buna ziua.
am avut un accident rutier iar vinovatul a parasit locul accidentului, masina lui nefiind lovita, am luat numarul si ne intalnim in instanta. ar exista solotia recupareri unor daune de la asigurari, sau ceva birouri fara a avea asigurarea lui numai copie proces verbal de contarventie de la politist(dat soferului care a fugit) si dovada de reparatie a masinii mele.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:32, 22 Septembrie 2010
sa inteleg ca nu ati intocmit acel inscris de constatare amiabila a accidentului; in procesul verbal este mentionata firma de asigurare obligatorie a celui vinovat si faptul ca acesta este de acord sa va recuperati dauna de la firma asiguratoare? daca nu, sunteti obligat sa-l actionati in judecata- o actiune in raspundere delictuala.
avocat Cristina Popescu
Avand p.v. de contraventie, se presupune ca in el s-a trecut nr. polita RCA si asiguratorul fugarului.Mergeti la asigurator si deschideti dosarul de dauna, in baza p.v. si autorizatiei de reparatie.Este posibil a primi despagubiri chiar inainte de a fi nevoit sa initiati un proces civil.
Politia putea sa gaseasca asiguratorul dupa nr. de inmatriculare al masinii care v-a lovit si apoi sa completeze p.v. Cu aceste documente se poate deschide dosar de dauna iar apoi politia il va cauta pe vinovat si-l va sanctiona conform legii pt. fuga de la locul accidentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)
Refuză să plătească daunele mașinii pe care mi-a accidentat-o Dianamin Dianamin Bună ziua. Am o problema care ma frământă de un timp. Acum 3 săptămâni mi-a fost lovita mașina parcata, iar domnul în cauza a făcut scandal cu ... (vezi toată discuția)