avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!!

Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte mica din bani ca avans la incheierea precontractului si cand semnam contractul final sa-i dau restul de bani.
Doar ca eu nu as vrea sa pierd acest avans in totalitate daca doamne fereste se intampla ceva si nu-i pot da banii toti intr-o luna....ce clauza sa pun in precontract ca sa fie echitabil si pentru mine si pentru vanzator....
Mentionez ca eu am vandut la randul meu un apartament prin programul prima casa si acolo e mai complicata procedura...dosarul e acum la fondul de garantare si sper ca voi primi banii intr-o luna...
Pentru asigurarea cadrului legal,cu toate clauzele de protectie ,de preferat sa incheiati tranzactie prin notar
Prin incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare se poate prevedea si acea clauza prin care, promitentul vanzator daca nu-si onoreaza obligatiile prevazute in acel inscris autentificat la notar sa-l despagubeasca pe promitentul cumparator in sensul de a-i restitui avansul(arvuna) pe care a dat-o celui dintai!
chiar daca credeti ca veti recupera banii necesari intr-o luna, eu v-as sfatui sa mentionati o perioada de cateva luni pt. plata restului de bani .
de asemenea, inserati clauze care sa faca mentiune asupra situatiei in care promitentul-vanzator se va razgandi si nu va mai dori sa va instraineze imobilul in cauza. in acest caz, acesta sa fie obligat sa va restituie dublul avansului achitat .
tot astfel, v-as recomanda sa intabulati precontractul de v-c in CF si sa aiba forma autentica .
cel mai bine ar fi sa va redacteze un av. precontractul de v-c., dar dvs. procedati cum considerati .
Buna ziua!. Ar trebuie sa concretizase mai multe detalli. Pun clauze de conditie nu de timp ci de rezultatul vanzarea apartamentului tau, daca poti!. Noroc!
Poate ca ar trebui sa consultati un avocat in mod verbal pentru a intelege toate ipotezele posibile si sa va ganditi daca este realizabil din punct de vedere material ceea ce vreti dvs.
Trebuie ca respectivul contract sa fie foarte bine gandit si redactat.Notarii au contracte tip iar in cazul dvs. este vorba de clauze diferite fata de cele din tip aflate la notar.
In plus, notarul nu are timp decat sa va aplice stampila sa si nu sa stea sa va redacteze actul asa cum vreti dvs.
Se mai poate intampla ca, vanzatorul sa nu fie de acord cu acele clauze si sa vrea altele.
Contractul trebuie semnat de ambele parti si daca una nu este de acord nu veti incheia nimic.
Eu cred ca ar fi bine sa nu incheiati antecontract decat in conditii favorabile pentru dvs.In general, cumparatorul risca sa isi piarda banii in astfel de cazuri.
Variante pot exista, dar depinde de vanzator daca accepta clauzele contractuale.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Antecontractul - avansul este obligatoriu? dana dick dana dick suntem proprietarii unui apartament si suntem intratative pentru vanazarea lui.Persoana care doreste sa il cumpere ne-a solicitat sa incheiem un antecontract ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare cumparare Karinacj Karinacj Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu privire la teren ,prin care am primit un avans ,urmand ca restul sumei sa fie achitat la data incheierii ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)