Institutia la care lucrez este in curs de reorganizare, asa mi-am dat seama ca de mai mult de un an am implinit 5 ani vechime in munca, dar si de atunci primesc doar 5% spor de vechime, nu 10% cum ar trebui conform legii.
Intrebarea mea este daca pot sa cer de la angajator plata retroactiva a sporului
Daca sporul de vechime nu este cuprins in salariul de baza, atunci aveti dreptul la acel spor, dar numai pentru viitor.
In vederea recuperarii retroactiva a banilor cuveniţi, trebuie sa va adresati instantei de juedcata, care este singura abilitata sa emita hotărari cu titlu executoriu.
parca se pot cere in termen de 3 ani ( art. 166 c. mun. ) :-/
Desi este treaba angajatorului sa nu "uite" de sporul de vechime, tu trebuie sa fiti :stunned:. Singura posibilitate de recuperare este instanta.
Desi eu, de regula spun, 1, 2 , 3 k dl premier Boc:D, de data aceasta spun ca un forumist, care confirma un raspuns anterior: Da, in termen de 3 ani!
Sporuri!!!
Dana
La institutia la care lucrez s-au redus toate sporurile la 1%......inca nu am primit decizia dar e .....pe vine ,si se pare ca se aplica retroactiv cu ... (vezi toată discuția)