avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor CECCAR
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

CECCAR

Buna, am terminat facultatea de stiinte economice si vreau sa merg mai departe la CECCAR anul viitor. Este vre-un membru pe aici sa imi spuna si mie cat este de greu examenul de acces si daca pe langa cotizatia anuala (in cazul in care reusesc sa intru) mai trebuie sa platesc cursuri sau ceva de genul...MUltumesc!
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 16:27, 17 Ianuarie 2011
Examenul este destul de greu si mai mult poti sa pici chiar si cu lucrare buna (ca e vreunul in toane proaste).
Gasesti toate datele despre examen pe: ceccar.ro si ceccarbuc.ro
Multumesc!
Examenele sunt destul de grele, de platit nu cred ca se platesc cursuri,doar dupa ce deveniti expert contabil sunteti obligat sa efectuati cursuri anuale.
www.ceccarbuc. ro,www.ceccar.ro
Examenul de acces nu este atat de greu pe cat se crede, daca ai experienta si stapanesti teoria si mai sti si legislatia bine sunt sanse de intrare. Ideea e ca la corecat atat la examenul de intrare (acces) cat si cel de final, dupa 3 ani de stagiu (se cheama de aptitudini) se puncteaza ft mult rationamentul profesional, nu doar ca sti sa faci niste inregistrari contabile corecte, trebuie sa interpretezi operatiunile economice si sa justifici aceasta prin rationament. Pt mai multe cauta pe site-ul ceccarului OG 65/1994 privind reglementarea profesiei contabile. Succes daca te hotarasti sa dai examenul!
P.S. se achita taxa anuala de stagiu anul acesta a fost 175 de euro, se platesc si cursurile de pregatire pt examene inainte de intrarea la stagiu si pt. cel de aptitudini.
Ultima modificare: Joi, 21 Octombrie 2010
Andreea Voicila, Contabil
andreeavoicila a scris:

Examenul de acces nu este atat de greu pe cat se crede, ...


In ultimii trei ani, examenul de acces a fost promovat de aproximativ 30% (in Bucuresti chiar 20%) din candidati. De trei ani s-a schimbat modalitatea de examinare, in sensul ca s-au eliminat grilele. Examenul de acces este mult mai greu decat examenul de aptitudini.

Un sfat: incercati sa rezolvati problemele "pe curat". Daca veti rezolva problemele pe ciorne, va asigur ca nu veti mai avea timp sa le transcrieti. In momentul corectarii, nu se iau in considerare ciornele.

Alte discuții în legătură

Ceccar Adry90ana Adry90ana Buna seara, Sunt studenta in ultimul an la CIG (contabilitate si informatica de gestiune), Univ. Cuza, Iasi. Ma tot gandec sa dau mai departe la master la ... (vezi toată discuția)
Obtinerea calitatii de expert contabil anca_ay anca_ay Sunt noua pe aici dar si in contabilitate,va rog sa mi spuneti de unde sau cine ar putea sa-mi dea informatii pentru a deveni expert contabil?momentan sunt in ... (vezi toată discuția)
Expert judiciar zerognost zerognost Dupa absolvirea Institutului de Studii Economice si a unui master in domeniu, care sunt pasi de urmat pentru a deveni expert contabil care sa poata fi numit ... (vezi toată discuția)