avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor CECCAR
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

CECCAR

Buna seara,

Sunt studenta in ultimul an la CIG (contabilitate si informatica de gestiune), Univ. Cuza, Iasi. Ma tot gandec sa dau mai departe la master la aceasta facutate la Contabilitate, Expertiza si Audit. In pliantul unde sunt prezentate disciplinele este mentionat urmatorul lucru: ''Obs:
Disciplinele marcate cu caractere îngroşate sunt cele cerute de CECCAR în vederea echivalării cu examenul de acces la profesie.'' - am copiat exact ce scrie acolo in legatura cu disciplinele care se fac in cei 2 ani se studiu.

Intrevarea mea este:

Daca termin masterul in acest domeniu intru automat in CECCAR, sau cum se procedeaza?

La Bucuresti la ASE este la fel?

Multumesc frumos pt informatii,

O seara buna!!

Cel mai recent răspuns: econo , utilizator 17:30, 23 Mai 2012
In conformitate cu prevederile art. 3 din OG nr. 65/1994 privind organizarea activitatii de expertiza contabila si contabililor autorizati, accesul la profesia de expert contabil si contabil autorizat se face pe baza de examen de admitere. Conform art. 4 alin. 2 din acelasi act normativ, la cerere, persoanele care au titlul de academician, profesorii si conferentiarii universitari, doctorii in economie si doctorii docenti, cu specialitatea finante sau contabilitate, au acces la profesia de expert contabil pe baza titlului de doctor,
Cel mai bine este sa intrebati la CECCAR daca vi se echivaleaza studiile si dobanditi calitatea de expert contabil sau contabil autorizat in conditiile in care urmati acest master.

Daca terminati masterul in acel domeniu nu intrati automat in CECCAR, trebuie sa dati examen.

ok, am inteles trebuie sa dau examen,....dar trebuie sa mai urmez si alte cursuri sau doar examenul in sine si atat?
Aici puteti citi mai multe detalii referitoare la inscrierea la examenul de admitere pentru profesia de expert contabil.

[ link extern ]
Daca institutia de invatamant superior la care vreti sa urmati cursuri de master a incheiat cu CECCAR protocoale de echivalare a examenului de admitere la stagiu în vederea obţinerii calităţii de expert contabil atunci nu trebuie sa mai dati examen de admitere.


Pentru a beneficia de echivalarea examenului de admitere la stagiu absolvenţii programelor de masterat trebuie să îndeplinească condiţia de cel puţin 6 (şase) pentru fiecare disciplină echivalată şi media de cel puţin 7 (şapte) pentru grupul de disciplinele echivalate pentru o materie aferentă examenului de admitere la stagiu.
În acest sens vă rugăm să consultaţi, rubrica Instituţii de învăţământ superior care au încheiat cu C.E.C.C.A.R. protocoale de colaborare, unde veţi regăsi disciplinele respective.

[ link extern ]

După verificarea dosarului de echivalare a examenului de admitere la stagiu, absolvenţii programului de masterat vor fi înştiinţati cu privire la aprobarea/neaprobarea dosarului depus.
În situaţia aprobării dosarului solicitanţii vor face demersurile necesare înscrierii la stagiu în cadrul filialei de domiciliu, cu respectarea Normelor C.E.C.C.A.R., respectiv Regulamentul privind efectuarea stagiului şi examenul de aptitudini în vederea accesului la calitatea de expert contabil şi de contabil autorizat, aprobat prin Hotărărea Consiliului Superior al CECCAR nr. 00/2000, cu modificările şi completările ulterioare.
Notă
Înscrierea directă la stagiu este condiţionată de aprobarea dosarului depus pentru echivalarea examenului de admitere la stagiu.

Sursa:[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac sa ajung membru ccecar? analici analici Buna ziua ce trebuie sa faca un contabil autorizat sa devina membu CCECAR? Multumesc (vezi toată discuția)
Economist sau contabil sef Doina Elena Doina Elena Un absolvent, economist, care are de gand sa devina contabil autorizat, apoi expert contabil ... are nevoie de vechime pe cartea de economist sau poate sa fie ... (vezi toată discuția)
Legislatie mirelaisofia mirelaisofia Buna ziua, vreau sa intreb legat de examnenul de expert contabil cu studii superioare, am 3 ani pe cartea de munca vechime cu studii superioare (deci ma ... (vezi toată discuția)