avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Dobanda fixa sau variabila, conform OUG 50/2010?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Dobanda fixa sau variabila, conform OUG 50/2010?

Buna ziua,
intrebarea ar fi: ce credeti dvs ca este mai bine, sa optez pentru o dabanda fixa de 7.95%/an pentru un credit in euro sau o dobanda variabila? Sunt foarte bulversata de hotararile si actiunile pe care le iau cei de la Unicredit Tiriac Bank. Mi-e teama sa nu iau o decizie nepotrivita legata de dobanda.
Am o experienta foarte proasta legata de aceasta banca. Am contractat in 2006 un credit de nevoi in euro. La inceputul anului 2008 am primit o notificare prin care eram anuntata de modificarea comisionului de administrare credit, nu cont, de la 0.23%cum era prevazut in contract la 0.5%. Am depus numeroase sesizari si reclamatii atat catre ANPC cat si catre banca. Toate raspunsurile primite au fost favorabile bancii si toate se refereau la comisionul de administrare cont si nu credit cum solicitasem eu. Am obosit sa tot trimit sesizari catre ei. Cred ca cel mai bine ar fi sa le intentez un proces, insa mi s-a spus ca dupa o anumita perioada de timp toate se prescriu si ca nu rezolv mare lucru, in concluzie ar fi trebuit actionat atunci.
Sunt foarte multi clienti ai acestei banci in situatia mea si majoritatea au obtinut castig de cauza. Stim cu totii cat de abuzive sunt anumite clauze din contract sau acte aditionale.
Pe scurt, credeti ca-i mai pot da in judecata dupa doi ani de la primirea acelei notificari??
Multumesc mult,



Cel mai recent răspuns: milacri , utilizator 23:58, 23 Septembrie 2010
Buna ziua!
In aceasta situatie ma aflu si eu ,tot la aceeasi banca, aveam impresia ca cineva imi povesteste cazul meu...Sunt in aceeasi situatie doar ca eu astept la ora actuala un raspuns din partea bancii legat de aceasta marire de comision.Este un abuz deoarece eu nu am incheiat nici un act aditional cu ei in legatura cu aceasta marire ,in plus nu au voie sa se lege de comisionul de credit deoarece el ramane acelasi pe toata perioada contractului.
Luni dimineata ajung si la protectia consumatorului, nu ma las.
Eu nu am primit notificare, mai mult o notificare nu inseamna o acceptare tacita din partea consumatorului,Orice modificare din contract se face printr-un act aditional semnat de consumator si totodata relistarea unui grafic de rambursare.semnat de banca si de consumator..ceea ce eu nu am si nu am semnat asa ceva.Dobanda este variabila in contract dar comisionul de credit ramane neschimbat pe toata perioada contractului.Nesemnarea unui act aditional si nerasunderea la notificarea bancii din 2008, nu inseamna acceptare tacita...totul ramane conform contractului initial.
Daca cineva crede altceva sau daca gresesc cu ceva va rog sa semnalati .
Astept si altii cu aceeasi problema cu a noastra si cum au rezolvat problema ..daca au rezolvat...?:((

Bafta la toata lumea!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de administrare a creditului... mi_simonet mi_simonet Astazi am fost chemata sa semnez actul aditional la contratul de credit initial cf ord 50/2010. In acest act aditional exista in continuare \"comisionul de ... (vezi toată discuția)
Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis Irina_sebea Irina_sebea Buna ziua, [b] 1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, ... (vezi toată discuția)
Banca are voie sa modifice comisioane fara sa dea anexe la contracte ? adrianot adrianot Sora mea are o intrebare pe care o pun eu pentru ea, citez : \\"Am reusit sa verific contractul de credit si lucrurile ar fi cam asa. Contractul a fost ... (vezi toată discuția)