avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Casa de pensii Alba nu accepta declaratiile OUG 58/2010
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Casa de pensii Alba nu accepta declaratiile OUG 58/2010

Dupa cum spune titlu cei din Alba nu accepta declaratiile PFA-urilor care au contract/declaratie depusa pe legea 19. Ce e de facut, fiecare casa interpreteaza OUG 58 cum vrea ea?
Somaj tot din Alba, astia cer declaratie in fiecare luna chiar daca venitul realizat este acelasi (e vorba de un PFA la norma de venit)
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 12:56, 25 Septembrie 2010
CNPAS face precizari cu privire la plata CAS:
În vederea aplicării unitare a prevederilor art.III din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi alte măsuri financiar-fiscale, modificate prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.82/2010, vă transmitem următoarele precizări:
D. d) Persoanele care au fost asigurate, pe bazǎ de declaraţie de asigurare, în perioada 1 iulie - 10 septembrie 2010, atât în baza Legii nr. 19/2000, cât şi în baza OUG nr. 58/2010, vor beneficia pentru aceastǎ perioadǎ de stagiu complet de cotizare, iar pentru determinarea punctajului mediu anual se vor valorifica ambele venituri înscrise în cele douǎ declaraţii de asigurare.
La cerere, pentru aceastǎ perioadǎ, aceste persoane pot solicita restituirea contribuţiei de asigurǎri sociale achitatǎ conform Legii nr. 19/2000. Se va proceda la retragerea declaraţiei de asigurare, depusǎ conform Legii nr. 19/2000, de la data de 1 iulie 2010 şi depunerea, din nou, a acesteia de la 10 septembrie 2010. Stagiul de cotizare se va stabili prin aplicarea asupra perioadei de cotizare a raportului dintre cota de contribuţie individualǎ de asigurǎri sociale şi cota de contribuţie de asigurǎri sociale aprobatǎ pentru locurile de muncǎ în condiţii normale. La stabilirea punctajului mediu anual se vor lua în considerare veniturile de naturǎ profesionalǎ la care s-a achitat contribuţia individualǎ de asigurǎri sociale, conform OUG nr. 58/2010.
Conform precizarilor de mai sus, se putea plati CAS si in baza Legii nr 19/2000 si OUG nr 58/2000, pentru care vor beneficia pentru aceastǎ perioadǎ de stagiu complet de cotizare.
In cazul normei de venit pe perioada iulie si august se depune o singura declaratie pentru CAS si contributia de somaj, conform OUG nr 58/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la pensii platita pe l19 o mai platim si pe baza oug 58? Popu Popu Comunicatul casei nationale de pensii spunea de evitarea dublei impuneri, cu toate astea astia te pun sa platesti si dupa legea 19 si dupa ordonanta 58 pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare pfa, privind contributiile asadar27 asadar27 Buna ziua, Eu am platit la casa de pensii toate contributiile pana la sfarsitul anului pe declaratia de venit de la inceputul anului. Am fost la casa de ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)