avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intrebare PFA, privind contributiile
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intrebare PFA, privind contributiile

Buna ziua,

Eu am platit la casa de pensii toate contributiile pana la sfarsitul anului pe declaratia de venit de la inceputul anului. Am fost la casa de pensii si mi s-a zis ca trebuie sa platesc de cand a intrat in vigoare noua ordonanta alti bani. Intrebarea mea este de ce nu mi se iau banii din contul deja exisent, adica din banii depusi deja pana la sfarsitul anului
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 21:11, 6 Octombrie 2010
probabil nu sunt suficienti , oricum stingerea se face dupa depunere declaratii si cu ce a-ti platit in plus se compenseaza , iar ce mai ramane de plata va trebui sa platiti, cereti desfasurator la plati sa vedeti despre ce e vorba!
Citeste decizia casei nationale de pensii
[ link extern ]

Ultimul paragraf este ceea ce te intereseaza:
d) Persoanele care au fost asigurate, pe bazǎ de declaraţie de asigurare, în perioada 1 iulie - 10 septembrie 2010, atât în baza Legii nr. 19/2000, cât şi în baza OUG nr. 58/2010, vor beneficia pentru aceastǎ perioadǎ de stagiu complet de cotizare, iar pentru determinarea punctajului mediu anual se vor valorifica ambele venituri înscrise în cele douǎ declaraţii de asigurare.
La cerere, pentru aceastǎ perioadǎ, aceste persoane pot solicita restituirea contribuţiei de asigurǎri sociale achitatǎ conform Legii nr. 19/2000. Se va proceda la retragerea declaraţiei de asigurare, depusǎ conform Legii nr. 19/2000, de la data de 1 iulie 2010 şi depunerea, din nou, a acesteia de la 10 septembrie 2010. Stagiul de cotizare se va stabili prin aplicarea asupra perioadei de cotizare a raportului dintre cota de contribuţie individualǎ de asigurǎri sociale şi cota de contribuţie de asigurǎri sociale aprobatǎ pentru locurile de muncǎ în condiţii normale. La stabilirea punctajului mediu anual se vor lua în considerare veniturile de naturǎ profesionalǎ la care s-a achitat contribuţia individualǎ de asigurǎri sociale, conform OUG nr. 58/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributia la pensii platita pe l19 o mai platim si pe baza oug 58? Popu Popu Comunicatul casei nationale de pensii spunea de evitarea dublei impuneri, cu toate astea astia te pun sa platesti si dupa legea 19 si dupa ordonanta 58 pe ... (vezi toată discuția)
Casa de pensii alba nu accepta declaratiile oug 58/2010 Popu Popu Dupa cum spune titlu cei din Alba nu accepta declaratiile PFA-urilor care au contract/declaratie depusa pe legea 19. Ce e de facut, fiecare casa interpreteaza ... (vezi toată discuția)
Dubla impunere pfa nedelcu.cristina nedelcu.cristina sunt pfa care desfasoara o activitate independenta, realizez exclusiv venituri de natura profesionala lunar, deci datorez contributiile individuale de ... (vezi toată discuția)