Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat acum 3 ani. Avea de recuperat o suprafata de teren de la primaria satului unde s-a nascut, dar nu s-a interesat de aceasta mostenire cat a fost in viata. Are 6 copii, toti in viata. Acum am aflat ca la primaria respectiva se afla un "act de proprietate" pe numele lui, pe care l-am si vazut. Ce nu inteleg este de ce pe acest act, la lista de mostenitori ai tatalui meu, in rand cu numele celor 6 copii ai lui sunt trecute si alte persoane rude mai indepartate cu decedatul (nepoti de frate).
Intrebarile:
1. Cum a aparut acest act la primarie, dat fiind ca defunctul cu siguranta nu a facut niciun demers? Oare a facut unul dintre fratii mei fara stirea celorlalti?
2. Cum e posibil sa apara si alti mostenitori pe lista? Oare chiar mostenesc in rand cu copiii decedatului?
3. Ce demersuri trebuie sa fac pentru a stabili ce pamant imi revine si a intra in posesia efectiva a acestuia?
Tocmai ce am primit scanat titlul de proprietate. este din 2005 si pe el scrie: conform legii 18/1991, se declara ca "cetateanul..(tatal meu)...primeste in proprietate o suprafata totala de ... mp...".
Athe, nu am cerut nici o explicatie in scris.
Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt pasii pentru a intra efectiv in posesia acestui pamant.