leus a scris:
Depinde de ceea ce scrie in contract pe de o parte , iar in alta ordine de idei executarea silita se face numai in baza unei hotarari judecatoresti, deoarece numai instanta are cest drept.Vedeti ceea ce spune Decizia Curtii Constitutionale (parca 461/2009, nu stiu exact) referitor la executarea silita, cu aplicabilitate din 17.04.2009.
Contractele bancare cu titlu executoriu au fost declarate neconstitutionale, desi multe banci fac asemenea abuzuri.cititi cu atentie contractul si consultati si un avocat!.
Guvernul a modificat Codul de procedura civila, prin ordonanta de urgenta nr. 42/2009, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 458/2009 prin care s-a stabilit ca inceperea executarii silite fara acordul instantei este neconstitutionala.
OUG nr. 42/2009 prevede ca, "cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv. Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."