avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită ce inseamna executare silita?
Discuție deschisă în Executare silită

ce inseamna executare silita?

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la problema mea. In anul 2008 am girat o colega de serviciu pentru un imprumut bancar. In anul 2009 aceasta a plecat in strainatate fara sa mai plateasca ratele lunare drept pentru care banca , in urma notificarilor de plata m-a anuntat ca sunt in executare silita. Eu am girat in baza adeverintei de salariu dar acum sunt in somaj. Sotul meu doreste sa cumpere un autoturism si sa-l inregistreze pe numele lui. Stiu ca pe indemnizatia de somaj nu se poate institui poprire, alte bunuri inregistrate pe numele nostru nu avem, imi puteti spune daca aceasta masina poate fi pusa sub sechestru de catre banca?
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:38, 9 Octombrie 2010
leus a scris:

Depinde de ceea ce scrie in contract pe de o parte , iar in alta ordine de idei executarea silita se face numai in baza unei hotarari judecatoresti, deoarece numai instanta are cest drept.Vedeti ceea ce spune Decizia Curtii Constitutionale (parca 461/2009, nu stiu exact) referitor la executarea silita, cu aplicabilitate din 17.04.2009.
Contractele bancare cu titlu executoriu au fost declarate neconstitutionale, desi multe banci fac asemenea abuzuri.cititi cu atentie contractul si consultati si un avocat!.

Guvernul a modificat Codul de procedura civila, prin ordonanta de urgenta nr. 42/2009, ca urmare a Deciziei Curtii Constitutionale nr. 458/2009 prin care s-a stabilit ca inceperea executarii silite fara acordul instantei este neconstitutionala.
OUG nr. 42/2009 prevede ca, "cererea de executare silita, insotita de titlul executoriu, se depune la executorul judecatoresc, daca legea nu prevede altfel. Acesta, de indata, va solicita instantei de executare incuviintarea executarii silite, inaintandu-i in copie cererea de executare si titlul respectiv. Asupra cererii de incuviintare, presedintele instantei de executare se pronunta prin incheiere data in camera de consiliu, fara citarea partilor. Incheierea de incuviintare a cererii de executare silita nu este supusa niciunei cai de atac."
Tocmai de aceea am scris ca trebuie studiate bine clauzele contractuale si consultat un avocat,deoarece este posibil ca acolo sa fie trecute anumite clauze contrare legii privind pr consumatorului, iar avocatul stie foarte bine pe ce pledeaza .Ca altfel puteam sa ii spun doamnei sa doneze toate bunurile,sale ,sa le instraineze la copii .parintii etc astfel incat sa nu aiba ce executa,si probabil se stie cat dureaza procesul in astfel de situatii.

Un proverb georgian spune:,,Cuvintele trebuiesc mestecate mai mult decat o bucata de paine''
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2010
leus, utilizator
Prin actiune Pauliana-(revocatorie), orice act de donatie, vanzare cumparare, efectuata de debitor/girant, devine nul.Asa ca, degeaba va incerca sa instraineze...
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
ContSters7431, utilizator
Revin cu un raspuns mai concret referitor strict la intrebarea initiala, spunindu-i doamnei ca masina cu pricina, pentru a nu fi bun comun si implicit supusa executarii silite a bancii, nu este sufucient sa fie inmatriculata pe numele sotului ci este absolut necesar sa fei bun propriu al acestuia, adica sa fie achizitionata din bani proprii, respectiv din bani obtinuti de sot in urma unei donatii (intuitu personae).
Aceasta donatie nu are nimic de-a face cu donatiile facute de debitor in dauna creditorului (nefiind anulabila) si nici cu alte bazaconii Este un raspuns strict la intrebarea initiala si trebuie coroborat cu raspunsul meu anterior. Oricum, va sfatuiesc sa luati legatura cu un avocat pentru rezolvarea problemei in intregul ei.. Situatia nu este nici placuta, nici usoara si trebuie studiate si alte posibilitati de rezolvare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credite neachitate belecuta09 belecuta09 Buna ziua, Am o mare rugaminte : am 3 credite (1 nevoi personale, 2 carduri ) care au fost declarate scadente din cauza faptului ca nu am mai putut plati ... (vezi toată discuția)
Poprire pe salariu si amenintare cu luare apartament aadriana aadriana Buna ziua. Am o problema cu cei de la kruk international.Ei mi-au preluat creditul cand nu am mai putut sa platesc si mi-au pus poprire pe salariu, 33% de 6 ... (vezi toată discuția)
Fidejusor nina1974 nina1974 Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. El era administrator unic. Intre timp am divortat de el. Nu am facut nici partaj. Am vazut ... (vezi toată discuția)