avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Prelungire suspendare permis cu 30 de zile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Prelungire suspendare permis cu 30 de zile

Pe scurt:
Acum un an mi s-a suspendat permisul pentru o presupusa (si eronata) neacordare de prioritate la trecerea de pietoni. Am depus contestatie la Judecatorie si, normal, am pierdut (corb la corb nu-si scoate ochii).
Datorita faptului ca nu am primit acasa comunicarea hotararii, am depus cu intarziere recurs, care a fost respins din acest motiv.
Am fost la Politie sa predau permisul insa nu au vrut sa mi-l accepte fara hotararea definitiva si irevocabila. Fiind o persoana ocupata, n-am avut timp sa ma duc imediat la Tribunal, insa cand m-am dus, deja trecusera cele 15 zile de la pronuntare.
In consecinta, la Politie mi-au spus ca or sa-mi prelungeasca suspendarea cu 30 de zile, desi mi-am dovedit buna intentie prin repetate prezentari la Politie pentru depunerea permisului.
Drept e, pe mine m-a indus in eroare si faptul ca in pronuntare scrie "irevocabila" si nu "definitiva si irevocabila" si nu inteleg de ce se folosesc termeni diferiti, poate pentru a-i incurca pe cei care nu apeleaza la avocati :) O alta chestiune e cahotararea nu a fost inca redactata, insa se pare ca acest lucru nu are importanta, odata ce in lege spune ca devine irevocabila in 15 zile de la pronuntare.
Am primit raspuns de la Politie ca, pentru ca nu am depus permisul in timp or sa-mi prelungeasca suspendarea.
Mie de la un cap la altul mi se pare un abuz; drept e ca sunt acoperiti de lege, insa nici comunicarile nu le-am primit, nici permisul nu au vrut sa-l primeasca fara dovada ca hotararea e definitiva.
Intrebarea mea e: mai pot face ceva macar pentru nepelungirea suspendarii, sau ma resemnez ca asa merge justitia in Romania?
P.S. Nu mai mentionez faptul ca Politia nu a adus niciun fel de dovezi pentur a proba presupusa fapta, insa doamna judecator a constatat cu o deosebita cunoastere a legislatiei europene, ca procesul verbal e bine intocmit. ce sa mai comentez?
Cel mai recent răspuns: Cristina Popescu , Avocat 14:20, 23 Septembrie 2010
o hotarare nu devine definitiva si irevocabila in termen de 15 zile de la pronuntare, ci de la comunicare; deci dupa ce v-a fost comunicata hotararea judecatoriei, aveati termen de 15 zile ptr. a formula recurs; daca ati depus dupa termenul legal, acesta v-a fost respins ca tardiv introdus; de la data pronuntarii in recurs, aveati termen 15 zile sa predati permisul, insotit de hotararea judecatoriei cu mentiunea definitiva si irevocabila prin respingerea recursului; aceasta mentiune se aplica, la cerere, incepand cu a doua zi de la pronuntarea recursului , fara a avea relevanta redactarea deciziei din recurs; din acest punct de vedere, politia a procedat legal si au dreptul sa va prelungeasca termenul de suspendare cu 30 de zile. Nu mai are rost sa discutam despre plangerea contraventionala si despre probele pe care le-ati administrat acolo.
avocat Cristina Popescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare permis faleza faleza am dus permisul la politie in vederea suspendarii,si mi-au dat inca 30 de zile pentru ca am depasit termenul de 15 zile de la data procesului desi in ziua in ... (vezi toată discuția)
Termen de depunere a permisului auto camiha camiha Care este termenul de depunere a permisului in cazul in care recursul a fost respins ca nefondat, Irevocabil? Opiniile reprezentantilor Politiei sunt incerte: ... (vezi toată discuția)
Termenul in care trebuie predat permisul de conducere calina-ruva calina-ruva Buna ziua!!! In data de 24.10.2012 mi-a fost respinsa plangerea impotriva procesului verbal de constatare a contraventie prin care mi-a fost suspendat dreptul ... (vezi toată discuția)