avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit ipotecar la Banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit ipotecar la Banca

In primul an am avut rata fixa 302 euro/ luna, am "prins" o oferta cu dobanda curenta de 5.8 %/an, in anul urmator-2009 ne-a crescut rata la 446 euro/luna,cu apropape 50 %, in conditiile in care cursul euro s-a marit.
In contractul de credit ipotecar spune ca rata va fii fixa in primul an,apoi cu dobanda variabila, dobanda curenta este formata din "dobanda de referinta variabila, care se afiseaza la sediile BCR, la care se aduaga 1.2 puncte procentuale."
Tot in contract spune ca, citez:"Pe parcursul derularii creditului, nivelul dobanzii curente variabile se modifica in functie de evolutia dobanzii variabile de referinta BCR/indicelui de referinta LIBOR/EURIBOR."
Noua ni s-a spus cand am luat creditul ca avem rata in functie de EURIBOR, cand ni s-a marit rata cu aprope 150 euro/ luna, dupa primul an, nici macar nu am fost anuntati, doar ni s-a spus verbal ca rata noastra se formeaza din dobanda interna a bancii afisata la sediul BCR +1.2 p.p. adica dobanda bancii BCR de 8.4+1.2 p.p= 9.6 %

Este corect cum mi-au calculat de la BCR rata?
Cel mai recent răspuns: Daniel Adrian Corduneanu , Avocat 15:32, 23 Septembrie 2010
Conform vestitei Ordonante de Urgenta 50/2010, rata dobanzii se va calcula pentru toata lumea in functie de indicii Libor/euribor, astfel incat banca era obligata sa va modifice cenventia de credit.Daca nu a facut-o trimiteti-i o notificare in acest sens, dupa care faceti o plangere la protectia consumatorului.Cu privire la ratele pe care le-ati platit cu aceasta rata, este mai greu.Trebuie sa-i actionati in instanta.Mai bine mergeti la un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bcr / calcul al dobanzii in mod eronat !? rog ajutor si sfat valimaxim valimaxim buna ziua. Ma numesc Valentin Maxim. In anul 2005 luna iulie am contractat un credit ipotecar de la BCR de 50000 de euro. De curand am primit de la BCR ... (vezi toată discuția)
Refinantare credit ipotecar-renteaza? liveomars liveomars Am un credit ipotecar din 2007 cu dabanda formata din indicele de referinta al bancii +1.2 pp,adica dobanda de 9.6 %.Iar DAE de 11.5 %. Ma gandesc la o ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)