avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... refinantare credit ipotecar-renteaza?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

refinantare credit ipotecar-renteaza?

Am un credit ipotecar din 2007 cu dabanda formata din indicele de referinta al bancii +1.2 pp,adica dobanda de 9.6 %.Iar DAE de 11.5 %.
Ma gandesc la o refinantare la aceeasi banca,fara alte costuri,dobada fiind de 6.169 % pe an,DAE de 6.37 %, cu euribor la 6 M.. Euribor 6M este format pentru lua ianuarie din 1.319 %+ marja pe produs,adica 4.85 p.p..Diferenta intre rata pe care o platesc la ora actuala si rata pe care as plati-o in urma refinantarii este de 125 euro/luna,mai putin in urma refinantarii.
1. Merita sa trec de la o dobanda variala la o dabanda fixa?
2. In conditiile economice actuale merita refinantat creditul? Sau sa mai astept?
3. Nu este mare procentul de 4.85 pp din contractul de refinantare?
4. Care ar fii estimativ prognoza euribor in viitor?
Cel mai recent răspuns: vulturu39 , utilizator 19:36, 13 Februarie 2011
Consultati si ofertele altor banci.
aly_yoana a scris:

Consultati si ofertele altor banci.

Nelamurirea cred ca consta in faptul ca nu stie daca renteaza in conditiile economice sa refinanteez creditul,sa treaca de la un credit ipotecar cu dobanda variabila la unul cu dobanda fixa,etc
Probabil ca a consultat mai multe oferte de la diverse banci si s-a hoatarat asupra uneia.
Eu dupa cate stiu refinantarea inseamna sa schimb un imprumut cu altu mai mare.Daca nu ai putut platii unu mai mic ce faci cu unu mai mare ? Faptul ca se prelungeste durata de rambursare ar putea fi singurul avantaj, dar la un pret mai mare.Pe scurt eu m-am fript cu asa ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit ipotecar la banca florenta_22 florenta_22 In primul an am avut rata fixa 302 euro/ luna, am \"prins\" o oferta cu dobanda curenta de 5.8 %/an, in anul urmator-2009 ne-a crescut rata la 446 euro/luna,cu ... (vezi toată discuția)
Act aditional cf oug 50/2010 la banca mi s-a marit rata? florenta_22 florenta_22 Buna seara, Am un credit ipotecar la BCR din 2007, rata e alcatuita din dobanda de referinta a bancii +1.2 puncte procentuale,adica 9.6%. Azi am fost pt ... (vezi toată discuția)
Credit nou gnes68 gnes68 Salut, Pentru prima data am solicitat un credit de la o banca, va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatoarele: 1. Urmarind forumul in legatura cu noua ... (vezi toată discuția)