avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care ar fi riscurile asociate concediului fara plata??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care ar fi riscurile asociate concediului fara plata??

Buna ziua,

Sunt cadru didactic titular, cu o vechime de 5 ani in invatamant si definitivat. As dori sa-mi spuneti care ar putea fi riscurile la care ma expun luandu-mi anul viitor, din luna mai, un an de concediu fara plata. Ma exact, as vrea sa stiu daca exista pericolul de a-mi pierde locul de munca (avand in vedere vremurile tulburi pe care le traim ...)?.

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 17:55, 23 Septembrie 2010
Art. 102. - (1) Personalul didactic titular, care din proprie iniţiativă solicită să se specializeze sau să participe la cercetare ştiinţifică în ţară sau în străinătate, are dreptul la concedii fără plată. Durata totală a acestora nu poate depăşi 3 ani într-un interval de 7 ani. Aprobările în aceste situaţii sunt de competenţa conducerii instituţiei de învăţământ superior sau, după caz, a inspectoratului şcolar, dacă se face dovada activităţii respective.

(2) Personalul didactic titular poate beneficia de concediu fără plată pe timp de un an şcolar sau universitar, o dată la 10 ani, cu aprobarea instituţiei de învăţământ superior sau, după caz, a inspectoratului şcolar, cu rezervarea catedrei pe perioada respectivă.

(3) Personalul didactic, care se află în situaţia prevăzută la alin. (1), beneficiază de prevederile art. 101 alin. (6). Personalul didactic aflat în condiţiile alin. (2) nu beneficiază de prevederile art. 101 alin. (6), cu excepţia celui care a desfăşurat activităţi de învăţământ sau în interesul învăţământului.
Din ce spuneti dv. nu prea mergeti la studii. Si e greu de previzionat, mai ales ca se vorbeste tot mai mult de descentralizare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de studiu deliadelia deliadelia Buna ziua, Conform statutului personalului didactic, prevazut mai jos doar cadrele didactice titulare pot beneficia de concediu de studiu? Ca si profesor ... (vezi toată discuția)
Legislatie concediu fara plata pentru studii ahasoti ahasoti Buna ziua As aprecia avizul dumneavoastra referitor la urmatoarea problema: sunt cadru universitar si activez in domeniul medical cu o vechime de 11 ani. Am ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata pentru studii meola meola Am 15 ani vechime in invatamant,as vrea sa-mi iau anul acesta concediu de studiu fara plata.Am dreptul ? Pentru cat timp mi se poate rezerva catedra?? (vezi toată discuția)