avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... impozit pe venituri din chirii; sume neimpozabile
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

impozit pe venituri din chirii; sume neimpozabile

am avut un contract de inchiriere pe care chiriasul l-a reziliat inainte de termen. Cum in contract aveam o clauza de reziliere anticipata, asigurata cu scrisoare de garantie bancara. In consecinta chiriasul(o firma) a platit o suma frumusica84.000 ron pentru reziliere dupa 3 ani in loc de 5. La finante o doamna ne-a spus ca suma ar fi incasare exceptionala conf codului fiscal titlul III art 42. Un inspector de la control insa spune ca art respectiv se ref doar la sume din despagubiri din asigurari si ca despagubirea noastra este de fapt o suma impozabila, mentionand un ordin 2371/2007 si normele de aplicare ale codului fiscal pe 2010. Poate cineva sa-mi dea un sfat? Maine merg la finante
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2010
klimm, utilizator
Cel mai recent răspuns: klimm , utilizator 07:15, 24 Septembrie 2010
Va intreb insa: Pot normele sa extinda sau sa restranga legea? sau are un OMEF puterea de a abroga prevederi clare din codul fiscal?Sau altfel OMEF poate adauga nestingherit la lege? (art 42 din titlul 3 ) Se incalca principiul ierarhiei actelor normative.
Cred ca in instanta se poate ridica exceptia de nelegalitate a acestei prevederi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se scade din impozitul platit la "fisc" asigurarea imobilului ( spatiu comercial) cosminani cosminani Sunt persoana fizica si am cumparat un spatiu comercial recent ,am reusit sa-l dau in chirie pe 2ani, cu 300 lei lunar (primele doua luni gratis pentru ... (vezi toată discuția)
Lmpozite pe despagubiri Aura2 Aura2 se plateste impozit pe venitul persoanei fizice obtinut cu titlul de despagubire de la statul bulgar? (vezi toată discuția)
chiria apartament iulica2009 iulica2009 buna ziua, dau in chirie un apartament si as dori sa stiu cat este impozitul care trebuie sa-l platesc la Finante pe chiria incasata (vezi toată discuția)