avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Nelamuriri plata concediu odihna
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Nelamuriri plata concediu odihna

Cum procedez in cazul unul salarit (functionar public),caruia i s-a platit concediul de odihna, si in cursul anului a intrerupt raportul de munca printr-un C medical de 2 luni? I se retine contravaloarea CO necuvenit pentru perioada acestor 2 luni de zile? Nicaieri in Codul muncii nu specifica asa ceva (daca trebuie sa i se retina ori nu cv/co), si nici in legile organice dupa care funcrioneaza aceasta categorie de salariati (respectiv O.G 6/2007, Lege cadru 330/2009, HG 250/1992).
Am mai pus aceasta intrebare si raspunsul nu mi-a fost clar, eu vreau articolul de lege care specifica sau nu retinerea acestei sume necuvenite!#-o
Cel mai recent răspuns: dgnConsulting , Contabil 21:07, 24 Septembrie 2010
In codul muncii este specificat faptul ca durata concediului de odihna se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.
Art. 140. (2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.
Pe de alta parte, specialistii spun ca durata CO nu ar trebui sa fie afectata de cazurile de intrerupere care survin ca urmare a unui CM ,Art 140 alin 2 din Codul Muncii fiind in contradictie cu prevederile directivei UE (art 7 -Directiva 2003/88/CE)
Parerile sunt impartite in problema CO, insa cei mai multi recomanda (si eu ma numar printre ei) varianta cu CM care nu influenteaza dreptul de CO.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conced.medical influenteaza conced.de odihna ? dozo dozo Buna ziua , Am si eu o nelamurire: -am avut conced.med.(fragmentat)din sept.2008 si pana in aug.2009, in total 41 de zile calendaristice; -cand mi s-a ... (vezi toată discuția)
Concediu medical vs concediu de odihna ContSters63174 ContSters63174 La mine la firma un angajat a avut 47 de zile de CM si i s-au retinut 4 zile din CO pe anul acesta, MAI ARE DREPTUL DOAR LA 17 ZILE DE CO! ESTE CORECT SAU ... (vezi toată discuția)
Co/cm/cfs/cp Din ceea ce stiu eu CM prevede ca Co se acorda proportional cu activitatea prestata (art.140), deci daca un angajat a fost in CM/Cfs/Cp proportional cu aceasta ... (vezi toată discuția)