avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale concediu medical vs concediu de odihna
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

concediu medical vs concediu de odihna

La mine la firma un angajat a avut 47 de zile de CM si i s-au retinut 4 zile din CO pe anul acesta, MAI ARE DREPTUL DOAR LA 17 ZILE DE CO!
ESTE CORECT SAU LEGAL?
Dar ce legatura are CO cu CM?De ce i s-au retinut acele zile din CO?
Va rugam sa fiti mai explicit.
Au spus ca nu se acorda CO decat pentru zilele efective lucrate in anul acesta iar pentru cele 47 de zile de CM i-au RETINUT 4 zile de CO.Chiar si asa la 21zile pe an = 1,75/luna. La cele 47 de zile de CM oricum ai calcula nu dau 4 zile!!
Este legal sa nu mai ai dreptul la 21 de zile de CO daca in anul respectiv ai avut concediu medical????
Ultima modificare: Marți, 23 Septembrie 2008
ContSters63174, utilizator
Probabil ca firma a aplicat prevederile Codului muncii privitoare la durata efectiva a concediului de odihna:
Art. 140.
(2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă aplicabil, este prevăzută în contractul individual de muncă şi se acordă proporţional cu activitatea prestată într-un an calendaristic.

In ceea ce priveste calculul, nu ati precizat daca cele 47 de zile de CM sunt calendaristice sau lucratorare.Intr-adevar, daca cele 47 de zile de CM au fost calendaristice, nu ies decat cel mult 3 zile de CO.Daca insa, firma a calculat 47 de zile CM lucratoare, atunci calculul e corect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cm retinut din co ana gabriela ana gabriela As dori sa-mi spuneti cum se interpreteaza art.140 alin 2) Durata efectivă a concediului de odihnă anual se stabileşte prin contractul colectiv de muncă ... (vezi toată discuția)
Co vs. cm mony mony Credeti ca este legala o clauza inclusa int-un contract colectiv de munca prin care se stabileste ca orice zi de concediu medical ce trece peste 30 zile se ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna neefectuat se plateste? gizeh_65 gizeh_65 Vin cu o intrebare si eu...am fost angajata la o firma cu contract de munca pe perioada nedeterminata din data 4 septembrie 2007 pina la dat 15 august 2008 ... (vezi toată discuția)