avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Probleme cu o marca inregistrata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Probleme cu o marca inregistrata

Buna ziua,
Este primul meu post aici, cu toate ca va citesc de ani buni.... acum insa avand o problema mai delicata indraznesc sa va cer sfaturile....
Sunt posesorul unui domeniu/site de internet "nume.ro" acest site exista de 5 ani, este cel mai mare pe nisa sa in RO si foarte cunoscut, pentru acest nume am depus acum 6 luni la OSIM o cerere pentru inregstrare de marca, pana in momentul de fata neavand un raspuns de la dansii, fiind cel mai mare pe acea nisa exista si competitori, un asfel de competitor inregistreaza un nume de domeniu asemanator (dupa ce am depus eu cererea la OSIM) "numeonline.ro" pe acest domeniu face un site care se ocupa fix cu ce se ocupa si al meu si apoi depune o cerere la OSIM (in urma cu cateva zile) pentru inregistrarea "numeonline.ro" pe aceleasi clase pentru care am depus si eu .
Intrebarea mea este, pot sa ma opun la inregstrarea acestei marci, exista vreo sansa ca el sa poata obtine marca inregistrata pe acel nume ? (diferenta dintre noi este ca eu am depus cererea acum 6 luni iar el acum si ca eu sunt pe "piata" de 5 ani iar el de cateva zile)
Va multumesc celor care imi veti raspunde !
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 18:46, 6 Octombrie 2010
Buna seara,

Daca dvs ati depus marca primul (dpdv cronologic) atunci va puteti opune la orice inregistrare ulterioara similara/identica cu a dvs, pentru aceleasi clase de produse/servicii. Aceste opozitii se depun in 2 luni de la data publicarii marcii ulterioare respective, deci aveti mare grija sa nu pierdeti termenul. De asemenea, ele trebuie motivate in scris si platita o taxa oficiala.
Daca nu depune nimeni opozitie la marca "concurentului" dvs obtine marca fara probleme. Din 10 mai 2010 s-a modificat legea marcilor. Nu are relevanta timpul de cand activati pe piata, decat daca se ajunge la opozitii, contestatii, instanta.
Succes in continuare!
In primul rand va multumesc pentru raspuns.
As vrea sa va mai intreb, daca mi-ar iesi marca pentru acel nume curand as putea sa fac o plangere la WIPO, (pentru domeniul de internet) din moment ce eu o sa am marca pe acel cuvant si respectivul concurent nu ? si ce anume ar presupune o plangere la WIPO ?
Buna ziua,

Referitor la chestiunea dvs, puteti opta pentru procedura alternativa de rezolvare a disputelor a numelor de domeniu (UDRP) in fata WIPO.

Conform regulilor de rezolvare a disputelor stabilite de RNC la care orice utilizator adera prin inregistrarea unui nume de domeniu.ro, politica ICAN (Internet Corporation for Assigned Name and Numbers) de rezolvare a disputelor se aplica si domeniilor.ro.

Cand faceti plangerea la centrul de mediere si arbitraj WIPO, trebuie sa alegeti nr de arbitrii, iar in functie de acest nr. dvs platiti o taxa (verificati siteul WIPO ptr a vedea toate aceste elemente).

Va sfatuiesc sa faceti cererea pentru transferul domeniului numeonline.ro si nu pentru anularea sa.

In cerere dvs trebuie sa dovediti urmatoarele elemente in mod cumulativ:
1. domeniul numeonline.ro este similar cu marca inregistrata si exista un risc de confuzie intre domeniu si marca (pe langa denumirea marcii "nume", trebuie ca serviciile oferite de respectivul website sa fie identice sau similare cu serviciile desemnate de marca dvs);
2. detinatorul domeniului nu are niciun drept sau un interes legitim asupra domeniului ;
3.domeniul a fost inregistrat si este utilizat cu rea credinta

Daca unul dintre punctele de mai sus nu poate fi dovedit, arbitrul nu va acorda transferul.

In cazul in care decizia arbitrilor va acorda transferul, ICI va face modificarile necesare.

Taxa pe care o platiti la arbitraj nu o puteti recupera in procedura arbitrajului, adica nu este admisibil sa cereti in cererea de arbitraj sa vi se returneze taxa oficiala. Aceasta taxa se poate recupera ulterior in fata instantei romanesti printr-o cerere in pretentie intr-un termen de prescriptie de 3 ani.

O alta modalitate mai costisitoare si care ia mult timp este o actiune civila in contrafacere la Tribunalul Bucuresti.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspunsul promt !
Pot dovedii toate punctele de care Dvs. ati amintit mai sus.
Va rog sa-mi spuneti cam care ar fi taxele pentru aceasta plangere la WIPO (aproximativ), daca este bine sa ma reprezinte cineva (un avocat) si cat dureaza toata procedura pana se da un verdict final ?
Buna ziua,

in cazul arbitrajului cu un panelist (1 arbitru) taxa este de 1500 USD
in cazul arbitrajului cu 3 panelisti taxa este de 4000 USD.

Eu va propun sa alegeti arbitrajul cu un panelist. Pentru Romania exista 3 arbitrii acreditati WIPO si anume: Jarka, Beatrice O, Maravela, Mihaela si Oprea, Marilena.

in lipsa unor circumstante exceptionale, decizia de arbitraj se va notifica reclamantului in aproximativ 14 zile de la numirea arbitrului.

in cazul unei decizii favorabile transferului, ICI va opera transferul intr-un termen de aproximativ 10 zile lucratoare de la notificare.

in procedura arbitrajului nu sunt sedinte orale. In principiu arbitrajul se desfasoara numai in scris,. Numai in cazuri exceptionale panelistul poate fixa porcedura orala, daca aceasta este absolut necesara in luarea deciziei.

in conformitate cu faptele descrise de dvs (dvs titular de marca nationalitate romana, titularul numeonline.ro nationalitate romana), limba de procedura si limba in care se depune cererea ar fi romana (paragraf 11 UDPR).

totusi plangerea se depune numai online.

va sfatuiesc sa apelati la serviciile unui avovat pentru depunerea plangerii, si anume nu la orice fel de avocat ci numai la unul care este specialist in proprietate intelectuala si este specializat cu aceasta procedura la WIPO.

Totodata, inainte de a depune plangerea, respectivul avocat trebuie sa faca o analiza riguroasa a celor 3 conditii care determina transferul domeniului, pe baza documentelor furnizate de dvs.

daca doriti, eu va pot pot recomanda pe cineva- in cacest caz va rog sa-mi scrieti pe privat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem [b]\"marcamea\" [/b]acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Disputa domeniu .ro silveralecs silveralecs Buna ziua, Doresc sa achizitionez un domeniu .ro insa acesta este deja inregistrat. Numele domeniului este chiar numele meu de familie ( nu este un nume ... (vezi toată discuția)