avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Disputa domeniu .ro
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Disputa domeniu .ro

Buna ziua,

Doresc sa achizitionez un domeniu .ro insa acesta este deja inregistrat. Numele domeniului este chiar numele meu de familie ( nu este un nume frecvent ). Am incercat sa contactez firma ( timp de aproape 3 luni ) care detine in momentul de fata domeniul insa nu am reusit ( nu au raspuns mesajelor mele ). Domeniul nu este folosit nici pana in acest moment.

Cum as putea sa revendic acest domeniu ? Este necesar sa ii dau in judecata ? Daca da, am sanse sa castig ?
Cel mai recent răspuns: Claudia Jelea , Avocat 20:27, 15 Martie 2013
Probabil firma respectiva a introdus la achizitionarea acelui domeniu numele doar asa sa aiba un nume acel domeniu alta explicatie nu gasesc .
Nu puteti revendica domeniul respectiv, doar pentru ca are numele dumneavoastra. Puteati avea pretentii asupra lui doar daca il aveati inregistrat ca " marca" la OSIM .
Catre silveralecs:

Inteleg ca (i) numele domeniului de Internet deja inregistrat consta in numele tau de familie - un nume nu foarte frecvent, (ii) societatea care l-a inregistrat nu il foloseste (de unde stii? site-ul e inactiv?) si (iii) nu ti-au raspuns la mesaje repetate.

In mod obisnuit, chiar daca numele tau nu e inregistrat ca marca, ai posibilitatea sa te adresezi celor de la RoTLD cu o sesizare. Ei ar trebui sa incerce sa intermedieze orice potentiala disputa.

Daca acest lucru nu se intampla si rezolvarea mutuala e imposibila, ai putea sa faci o cerere la instanta romana si/sau o reclamatie la WIPO (Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale), pe ceea ce se numeste Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy.

Va trebui sa dovedesti reau-credinta la inregistrarea numelui de domeniu, posibila confuzie de nume, lipsa folosirii numelui de domeniu de catre societatea care l-a inregistrat, lipsa interesului legitim al acestei firme si interesul tau, etc.

Un link de la care se poate porni [ link extern ] /.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Opozitie la inregistrarea unei marci si protejare domeniu internet di-giv di-giv Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Detin un domeniu de mai mult de 5 ani pe care l-am dezvoltat si care are utilizatorii sai. Domeniul este de genul ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem \"marcamea\" acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu actiune in justitie... Tirlea Andrei Tirlea Andrei Buna seara, Intr-o zi m-am hotarat sa-mi construiesc un website. Ma decid in ceea ce priveste numele acestuia si cumpar un domeniu. Sa zicem: www.carnat.ro ... (vezi toată discuția)