Buna seara tuturor
Eu am inlocuit titlul topicului care facea trimitere la probabilitati si fractii (?) cu un titlu adecvat. E una din sarcinile (una care nu-mi prea place) a moderatorilor.
Doncean a scris:
Iarasi mama, a suferit cand m-a conceput. Putea de una singura?
Acum intelegeti esenta problemei?
#-o
Urmuz ii raspunde:
O masă fără picioare, bazată pe calcule şi probabilităţi, suportă un vas ce conţine esenţa eternă a „lucrului în sine", un căţel de usturoi, o statuetă ce reprezintă un popă (ardelenesc) ţinând în mână o sintaxă şi... 20 de bani bacşiş... Restul nu prezintă nici o importanţă.
Domnule Doncean, fata de raspunsul profesionist, clar, exact al colegei Nicoleta Romascanu d-voastra nu aveti altceva mai bun de facut decat sa postati o replica dadaista de genul "mama putea sa ma faca singura?" ( prin partenogeneza poate ? :blush2: ) Care ar fi esenta problemei pe sugerati ca am fi prea tonti ca sa o pricepem?
Au facut parintii d-voastra impreuna casa? Daca raspunsul este da atunci fiecare din ei avea 1/2 din ea. Daca nu discutam degeaba.
Asadar:
tata are 1/2 ............ mama are 1/2
mama decedeaza
partea ei de 1/2 se imparte astfel:
3/4 la fiu (Doncean)
1/4 la sot (tata Doncean)
tatal lui Doncean vinde cota sa de 5/8 pentru ca este a lui si dispune cum doreste de ea (art. 480 Cod civ.) In patrimoniul tatalui lui Doncean se produce o subrogatie reala (inlocuire) cota de 5/8 fiind inlocuita de suma de bani primita.
cand tatal lui Doncean va deceda, daca si numai daca va deceda inaintea lui Doncean si daca nu va lasa testament in favoarea altei persoane, suma de bani care a inlocuit cota de 5/8, daca nu a fost intre timp cheltuita, va trece in patrimoniul lui Doncean daca si numai daca acesta va accepta mostenirea.
Sper ca v-am lamurit. Daca nu ... probabil ca nu inteleg esenta problemei