avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... PASIVITATEA
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

PASIVITATEA

B-) Nu cu mult timp în urmă am iniţiat o acţiune prin care doream să observ reacţia oamenilor la recomandarea de a ieşi din pasivitate şi de a lua atitudine faţă de încălcarea legii. Demersul s-a desfăşurat prin două modalităţi: prin intermediul internetului trimiţând mesaje cu rugămintea ca cei selectaţi să îi "certe" pe cei care îi văd că încală legea, şi prin împărţirea de fluturaşi cu acelaşi mesaj.
Prima acţiune - prin internet, s-a îndreptat către oamenii cu studii, juridice dar şi din alte domenii, şi am aşteptat răspunsurile lor... cu dezamăgire spun că nu am primit niciun răspuns.
A doua acţiune - prin fluturaşi, s-a îndreptat către oamenii simpli, muncitori, agricultori etc., şi am aşteptat răspunsurile lor... uimitor, aceştia au fost cei care au răspuns acţiunii mele, au luat atitudine, "certându-i" pe cei care încălcaseră legea (angajaţi ai primăriilor, şefii de post, medicii de comună etc.).
Deşi pentru unii pare ceva hazliu, pentru mine acest rezultat l-am interpretat astfel:
- oamenii de la care te aştepţi să reacţioneze - cei educaţi - nu au făcut niciun act de ieşire din pasivitate deşi aveau numeroase modalităţi.
- oamenii de la care te aştepţi mai puţin să fie interesaţi de acest subiect - al pasivităţii - la nivelul posibilităţilor lor au făcut pasul spre atenţionarea "oamenilor răi".
Am o vârstă destul de mică faţă de unii dintre cei care intră pe acest forum, nu am nici cunoştinţele de specialiate la nivelul unora dintre ei, dar îmi permit - acum mulţi vor ieşi din pasivitate - să vă spun RUªINE SÃ VÃ FIE. O singură persoană, din diverse motive, este exceptată, restul vă spun NU MERITAŢI diploma obţinută după facultate, terminaţi o facultate - de drept, de medicină, filologie - şi vă gândiţi doar la voi, cum să câştigaţi mai mulţi bani, de oamenii simpli cărora le sunt sunt lezate drepturile vă interesează doar când vă plătesc, pro bono nu vreţi să îi ajutaţi. B-)
Cel mai recent răspuns: truevio , utilizator 12:14, 24 Martie 2008
chiar daca nu ti-a raspuns nimeni de pe forum nu inseamna implicit ca nu a dat curs invitatiei sau nu inseamna nu a luat initiativa anterior.

nu te grabi ...
silviu. durlă a scris:

oamenii cu studii, juridice dar şi din alte domenii,
oamenii simpli, muncitori, agricultori etc.,
- oamenii de la care te aştepţi să reacţioneze - cei educaţi -
- oamenii de la care te aştepţi mai puţin să fie interesaţi de acest subiect - al pasivităţii - la nivelul posibilităţilor lor au făcut pasul spre atenţionarea "oamenilor răi".


"Omul?
Nu exista "omul" decat in tratatele de filosofie care se multumesc cu abstractiuni. In realitate exista mai multe feluri de oameni. Exista calaul, exista victima, exista martorul care se amuza, exista martorul indiferent care nu aude sau pleaca pentru ca nu-i place spectacolul, il deranjeaza sau il face sa sufere. Mai exista si cel care se revolta. Dar pe acesta nu-l poti vedea totdeauna; il coplesesc martorii, dintre care se aleg mereu si calaii, si victimele, pentru ca spectacolul trebuie sa mearga fara oprire.
....
Sa recunoastem ca circumstntele atenuante actioneaza numai contra victimelor si in favoarea criminalilor.

am vrut sa ma fac judecator... Eram si la varsta cand iti inchipui ca rostul lumii n-a fost altul decat sa pregateasca aparitia ta pe pamant, incat, cu o minte necoapta, dar infierbanta, nu-mi lipsea nimic ca sa ma iau in serios...Ma deranja prin urmare faptul ca eu, ca judecator urma numai sa aplic legile, sa le interpretez, fiind dator sa judec in spiritul lor si chiar in litera lor. Asta inseamna ca rolul meu era sa impart o dreptate gandita de altii, de cei care faceau legile. Daca ei se schimbau, si odata cu ei se schimba si optica asupra justitiei, trebuia sa se schimbe si optica mea, sa consider drept ceea ce inainte era nedrept si invers...
.... am devenit profesor de istorie. Era forma mea de ratare... Intr-o lume in care chiar dreptatea e ratata, imi puteam ingadui si eu sa fiu ratat".

Celor care mai cred in idealuri intr-o lume haotica le recomand cu caldura VIATA PE UN PERON de Octavian Paler...
Ultima modificare: Vineri, 7 Decembrie 2007
romascanu, moderator
B-) Celor care spun că şi alţii au luat atitudine anteior demersului meu, le adresez următoaarea întrebare: dacă aţi luata titudine, de ce nu s-a simţit nicio modificare, de ce este la fel, şi mai ales pare afi un nonsens, pentru a nu spune altfel, spuneţi că v-aţi implicat activ în schimbarea atitudinii oamenilor, dar prin nivelul scăzut al modului de a dialoga pe forum păreţi a nu fi făcut nimic, adică, spuneţi că i-aţi certat pe cei "răi" dar prin modul în care trataţi subiecte ca admiterea la I.N.M. - modul UªOR dispreţuitor mă face să cred că vă contraziceţi.
Celor care vorbesc mult dar spun puţin, le spun vă eschivaţi de la o răspundere morală, încercaţi să explicaţi că nu există om, dar apoi îi clasificaţi, vă găsiţi scuze pentru pasivitate în schimbarea permanentă celor cu funcţii decizionale.
Nimeni şi nimic nu vă scuză B-)

maestre, faci judecati de valoare asupra unor oameni pe care nu-i cunosti.
nu este prea intelept. fi mai cumpatat.

pentru motivul ca te apreciez din alte mesaje si din initiativa de pe forum evit sa raspund in acelasi mod agresiv caracteristic mesajelor acestui topic.

Invitatie: hai sa ne intalnim. bem o bere/suc/cafea. discutam. si mai vedem...
B-) Observ, că - aşa cum bănuiam- la critica din mesajele anterioare, au apărut opinii. Dar de ce tocmai acum, de ce doar când v-aţi simţit jigniţi?
Pentru Gavril, dacă prin mesaje am fost agresiv, am fost pentru că mi-am dat seama că doar dacă devi puţin răutăcios te ascultă cineva, deşi ar trebui să te asculte şi când nu eşti maliţios.
Da, de acum voi fi mai acid faţă de cei pasivi, şi nu judec pe nimeni, fac doar prezumţii despre un lucru pe care nu-l cunosc - diferiţi oameni, prin raportare la ceea ce cunosc - modul lor de a fi de pe forum. Este adevărat că nu vă cunosc personal, şi sincer nu cred că deocamdată îmi doresc să cunosc oameni pasivi, de fapt chiar am renunţat la prietenii care erau la fel, refractari la ieşirea din pasivitate, pentru că nu doresc să mă complac în mediocritatea lor, dacă voi onora invitaţia ta - sper că e făcută cu bună-credinţă -, mă mai gândesc, deocamdată sunt ocupat cu această campanie să găsesc modalităţi mai energice de a mă face auzit.B-)

Alte discuții în legătură

Conceptul de normal / normalitate ContSters109653 ContSters109653 Cred ca ar fi interesant sa redefinim conceptul de normal; normalitate . Eu m-am nascut doar o data, dar parca am trait cel putin trei vieti pana acum ... Si ... (vezi toată discuția)
Sunteti de acord ca "dreptatea este a celor puternici"? uninovator uninovator Ma deranjeaza sa aud tot felul de situatii in care lumea inchide ochii la nedreptatea care li se face pentru ca nu-si permit cheltuielile de judecata. Mesajul ... (vezi toată discuția)
In memoriam octavian paler  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]“Tăcerea egală cu toate cuvintele”, sau redobândirea Inocenţei[/b] [quot][i]Undeva în urma noastră trebuie să fie o insulă unde ... (vezi toată discuția)