avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plata prin compensare
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plata prin compensare

Ne-a venit la firma un proces verbal de compensare, si s-a dorit sa se faca plata prin acesta insa noi consideram ca potrivit regulamentului de compensare plata nu se mai face decat prin ordin de compensare. Acum directorul firmei a considerat ca ar fi mai bine ca plata sa o facem prin virament bancar in acceasi zi, atat ei cat si noi sa viram banii, credeti ca aceasta procedura este legala si corecta?
Cel mai recent răspuns: Diana Alexandra , utilizator 13:29, 4 Octombrie 2010
nu vad care e problema d-voastra; erati debitori si creditori in acelasi timp, ati platit debitul si v-ati primit la randul d-voastra banii
avocat Cristina Popescu
Exista procese verbale de compensare inseriate care se ridica de catre fiecare firma de la Imprimeria Nationala. Se face ordin de compensare, iar daca suma care se compenseaza depaseste 10.000 lei, compensarea se face prin Institutul National de Management.
Bineinteles, lucrurile se pot face si asa cum a propus Directorul Dvs., dar in acest fel se incalca legea, firma fiind pasibila de sanctiuni.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU
Numai inteleg nimik, doamna avocat Cristina spune ca totul e ok, iar dumneavoastra imi spuneti ca se incalca legea. Dupa cine sa ma iau?
Ultima modificare: Luni, 4 Octombrie 2010
Diana Alexandra, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita cris7424 cris7424 Buna ziua, sunt in fata unei executari silite si vreau sa stiu daca se poate executa locuinta in care stau , locuinta care este proprietatea mamei mele, ... (vezi toată discuția)
Recuperari datorii florentina brindusa florentina brindusa Lucrez intr-o firma de Brokeraj ( asigurari) si am avut un colaborator persoana juridica care a avut cu noi contract de mandat comercial. Acest colaborator a ... (vezi toată discuția)
Penalizari la penalizari marpavr marpavr un prieten nu si-a platit impozitul pe teren din 2003. are de plata ca taxe datorate primariei 5000 lei si penalitati 8000lei. contabila mi-a spus ca s-au ... (vezi toată discuția)