avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... concluzii scrise si pronuntarea hotararii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

concluzii scrise si pronuntarea hotararii

Buna ziua,
am ajuns la ultimul termen intr-un proces de partaj succesoral, nu mi s-au admis obiectiunile la lotizarea finala si am ramas sa depun concluziile scrise. Intrebarea mea este: se intampla ceva daca concluziile scrise le trimit prin fax cu 2 zile inainte de termen, iar la termenul in cauza nu ma prezint? Ma dezavantajeaza cumva faptul ca nu sunt prezenta cand se pronunta hotararea?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 12:03, 25 Septembrie 2010
nu e termen de judecata, e numai termen de pronuntare, iar judecatorii nici nu intra in sala ptr. pronuntare, deci nu aveti ce sa vedeti sau ce sa auziti; pronuntarea o vati lua ulterior de la arhiva sau de pe net; e perfect daca ajung concluziile cu cel putin 2 zile anterior datei fixate ptr. pronuntare.
avocat Cristina Popescu
faza publica a procesului s-a terminat. nu mai trebuie sa va prezentati.ar fi bine sa depuneti concluziile scrise prin registratura.
De fapt, prin "concluzii scrise" depuse de parti intr-o cauza se indeplineste doar o formalitate. De regula, judecatorii care compun compleyele de judecata si-au format o parere despre caz ramanand sa se pronunte. In unele situatii se amana pronuntarea cu cel mult o saptamana pentru ca judecatorii sa reexamineze cauza actele si lucrarile dosarului, inclusiv si acele concluzii scrise!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Red victor11 victor11 BUNA ZIUA Termen de judecata : 16.09.2010 La judecarea cauzei presedintele nu s-a pronuntat, solutionarea ramanand in pronuntare. Uitandu-ma pe site la ... (vezi toată discuția)
Amanare pronuntare adi_2010 adi_2010 Astazi se implinea termenul de 7 zile dat pentru pronuntarea intr-un proces de fond. Pe site-ul judecatoriei a aparut specificarea ca s-a amanat cu inca 7 ... (vezi toată discuția)
Cand se pot depune concluziile scrise in cazul unui proces de partaj? voinea75 voinea75 Va rog, daca stie cineva sa-mi raspunda. Stadiul procesului de partaj: s-au audiat martorii, s-au depus inscrisurile, s-au facut expertize (imobiliara si pe ... (vezi toată discuția)